Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022
Bangkok Η Μπανγκόκ είναι η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και µεγαλύτερη πόλη στην αριστερή όχθη του ποταµού Μενάµ, στις εκβολές του στον κόλπο του Σιάµ. Έχει πληθυσµό 6.400.000 κατοίκους. Πολλές διώρυγες και παραπόταµοι διασχίζουν την πόλη και τη χωρίζουν σε µικρά νησιά, γι' αυτό την ονόµασαν και "Βενετία της Ανατολής". Κατά µήκος της όχθης υπάρχει ολόκληρη πλωτή πόλη από πλοιάρια και σχεδίες που χρησιµοποιούν οι κάτοικοι. Το παλιό τµήµα της πόλης είναι πυκνοκατοικηµένο µε στενά δροµάκια και διώρυγες ενώ το νέο έχει σύγχρονα κτίρια, µεγάλους δρόµους και πάρκα. Τα ανάκτορα της Μπανγκόκ είναι χαρακτηριστικό δείγµα Σιαµέζικης αρχιτεκτονικής. Περίφηµος ο ναός του σµαραγδένιου Βούδα ή Βατ Πρα Καεό µαζί µε το µεγάλο παλάτι. Ονοµαστή είναι και η παγόδα Βατ Αρούν που έχει πύργο ύψους 75 m, όπως επίσης και ο ναός του ξαπλωµένου Βούδα γνωστός ως Βατ Πο. Η Μπανγκόκ είναι το σηµαντικότερο εµπορικό και βιοµηχανικό κέντρο της Ταϊλάνδης. Εκεί λειτουργεί το Πανεπιστήµιο και από το λιµάνι της γίνεται το µεγαλύτερο µέρος εισαγωγών και εξαγωγών. Το αεροδρόµιό της (Suvarnabhumi Airport) είναι ένα από τα καλύτερα της Ανατολής και ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέµβριο του 2006 (αντικέστησε το παλιό αεροδρόµιο Don Muang στο βόρειο τµήµα της πρωτεύουσας). Το πραγµατικό όνοµα της Μπανγκόκ είναι: กรุ งเทพมหานคร อมรรั ตนโกสิ นทร์ มหินทรายุ ธยา มหาดิ ลกภพ นพรั ตน์ ราชธานี บุ รี รมย์ อุ ดมราชนิ เวศน์ มหาสถาน อมรพิ มานอวตารสถิ ต สั กกะทั ตติ ยะวิ ษณุ กรรม (Φωνητικό: Κρυνγ ΘεπΜαχανακχων Αµών Ραττανακοσιν Μαχινθαρα Υυθαυα Μαχαδιλοκ Πχοπ Νοππηαρατ Ρατχανη Βυριροµ Υδοµρατχανιωετ Μαχασαθαν Αµών Πηιµαν Αωαταν Σαθιτ Σακκαθαττιυα Βιτσανυκαµ Πρασιτ)
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.