Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022
Η Rocca της Gradara, στην Ιταλία Η επαρχία Πέζαρο-Ουρµπίνο (ιταλικά: Provincia di Pesaro e Urbino) υπάγεται στην περιφέρεια Μάρκε της Ιταλίας. Η έκτασή της είναι 2.892 km2 και ο πληθυσµός της φτάνει τους 380.000 (2008) κατοίκους. Έδρα της επαρχίας είναι το Πέζαρο (Pesaro) και το Ουρµπίνο (Urbino). Συνολικά, η επαρχία αριθµεί 67 δήµους. Συνορεύει βόρεια µε την Εµίλια-Ροµάνια (επαρχίες Ρίµινι και Φόρλι -Τσεζένα) και τον Αγίο Μαρίνο, νότια µε την Ούµπρια (επαρχία Περούτζια), δυτικά µε την Τοσκάνη (επαρχία Αρέτσο), ενώ ανατολικά βρέχεται από την Αδριατική θάλασσα. Η Gradara είναι µια από τις πόλεις της επαρχίας Pesaro Urbino, σε απόσταση 25 km από το Rimini και 13 km από το Pesaro. Η παλιά πόλη χαρακτηρίζεται από την διπλή σειρα µεσαιωνικών τειχών και το επιβλητικό της κάστρο, ένα από τα καλύτερα διατηρούµενα στην Ιταλία, γνωστό από το επεισόδιο του Paolo και της Francesca στο έργο Inferno (Κόλαση) του Dante Alighieri. Το κάστρο βρίσκεται στην κορυφή χαµηλού λόφου, σε υψόµετρο 142 m από την επιφάνεια της θάλασσας και παρέχει εξαιρετική θέα προς το San Marino, το Rimini και την Carpegna. Χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και υπήρξε θέατρο της µακράς διαµάχης µεταξύ των οικογενειών Malatesta και Montefeltro, η οποία πήρε τέλος µόνον όταν το κάστρο περιήλθε υπό τον έλεγχο της οικογενείας Sforza. Το κάστρο έγινε ευρύτερα γνωστό από το έργο του ∆άντη "Θεία Κωµωδία".
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.