Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022
Θαυμάσιες περίτεχνες οροφές από όλο τον κόσμο Μια "μάνταλα" που συμβολίζει το σύμπαν σε ναό στο Νεπάλ. Ο τρούλος του ναού Akshardham στο Δελχί, Ινδία. Κατασκευάστηκε το 2005. To San Carlo alle Quattro Fontane (Άγιος Κάρολος στις Τέσσερις Κρήνες), στην Ρώμη, είναι έργο του μεγάλου Ιταλού αρχιτέκτονα Φραντσέσκο Μπορομίνι (1599-1667) πουκατασκευάστηκε κατά την περίοδο 1638-1641. Θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Από την Σαγράδα Φαμίλια, το πλέον λαμπρό έργο του Καταλανού αρχιτέκτονα, Γκαουντί. Ο Γκαουντί πέθανε το 1926, χωρίς να δει το έργο της ζωής του να ολοκληρώνεται. Από την εκκλησία Round Temple στο Λονδίνο, που χτίστηκε τον 12ο αιώνα από τους Ναΐτες Ιππότες. Πολύχρωμος δράκος στην κορυφή του ναού Lungshan, στο Lukang, όπου βρίσκονται κάποιοι από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς της Ταϊβάν Από το θερινό αυτοκρατορικό παλάτι στο Πεκίνο. Κάτω από τον Πύργο του Άιφελ, στο Παρίσι. Ο Ναός του Ουρανού, το σύμβολο του Πεκίνου, ένα Ταοϊστικό λατρευτικό σύμπλεγμα κτιρίων που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλεως. Χτίστηκε μεταξύ 1406 και 1420 κατά την διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Γιόνγκλ που ήταν μία περίοδος ιδιαίτερης ακμής. Wells Cathedral: το περίπλοκο γεωμετρικό σχήμα του παρεκκλησίου της Παναγίας που τελείωσε το 1326. Οροφή από τον τάφο του Hafez, Πέρση ποιητή του 14ου αιώνα. Η Cappella Sistina στο αποστολικό παλάτι, την επίσημη κατοικία του Πάπα στο Βατικανό, είναι περίφημη για την αρχιτεκτονική της, που θυμίζει τον ναό του Σολομώντα της Παλαιάς Διαθήκης και για την διακόσμηση της, η οποία έχει τοιχογραφίες από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Αναγέννησης, όπως οι Michelangelo, Raphael, Bernini και Sandro Botticelli. Υπό τις οδηγίες του Πάπα Julius II, ο Μιχαήλ Άγγελος ζωγράφισε 1.100 m2 στην οροφή του παρεκκλησίου μεταξύ του 1508 και 1512. Μετρώντας περισσότερο από μισό αιώνα καλλιτεχνικής προσφοράς, το Μουσείο Γιούγκενχάιμ, σχεδιασμένο από τον Φρανκ Λ. Ράιτ, συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης. Η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του θυμίζει ένα τεράστιο όστρακο. Ο τρούλος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου (19ου αιώνα) στο Άμστερνταμ. Το δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο όπως ανακατασκευάστηκε μετά το μεγάλο σεισμό του 1906. Από το Μουσείο του Βατικανού Sainte Chapelle, Παρίσι
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.