Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022
Μπραζίλια H Μπραζίλια είναι η πρωτεύουσα της Βραζιλίας, με πληθυσμό 2.800.000 κατοίκων. και χαρακτηρίζεται από την μοντερνιστική τολμηρή αρχιτεκτονική της και την ταχεία ανάπτυξη του πληθυσμού της. Η Μπραζίλια είναι μια ανεξάρτητη Ομοσπονδιακή Περιοχή (στα πορτογαλικά Distrito Federal), που δημιουργήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Βραζιλίας Ζουσελίνο Κουμπιτσέκ (Juscelino Kubitschek) στην πολιτεία του Γοϊάς. Η περιοχή οριοθετείται ανατολικά από τον ποταμό Preto και δυτικά από τον ποταμό Descoberto. H Μπραζίλια είναι κτισμένη στο Κεντρικό Πλάναλτο, ένα υψηλό οροπέδιο στα 1000 m. Απέχει 207 km από την Γκοϊάνα, 1.531 km από το Σαλβαδόρ, 930 km από το Ρίο ντε Τζανέιρο, 716 km από το Μπέλο Οριζόντε και 1.015 km από το Σάο Πάολο. Ο πολεοδομικός σχεδιασμός έγινε από τον Λούσιο Κόστα και τα σημαντικότερα κτίρια σχεδιάσθηκαν από τον μεγάλο Αρχιτέκτονα Όσκαρ Νιμάϊερ. Η κατασκευή των κυβερνητικών κλπ βασικών κτιρίων ολοκληρώθηκε σε 4 χρόνια, από το 1956 μέχρι το 1960, οπότε και εγκαινιάστηκε η νέα πρωτεύουσα της Βραζιλίας (21 ΑΠΡ 1960). Το 2001 εγκαινιάστηκε το Μετρό της πόλεως. Το κέντρο της πόλης έχει ενταχθεί σταα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.