Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022
Ο γύρος της Σικελίας H Σικελία είναι το µεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, µε έκταση 25.708 km2 και πληθυσµό περί τα 5 εκατοµµύρια. Εδώ βρίσκεται για τους Έλληνες µια δεύτερη "πατρίδα" λόγω της Magna Grecia (Μεγάλη Ελλάδα). Αρχαίοι Έλληνες, Ρωµαίοι, Βυζαντινοί αλλά και Άραβες, Νορµανδοί, Φράγκοι και Ισπανοί έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στο νησί. Ύστερα από 25 αιώνες ξένης κυριαρχίας οι Σικελοί είναι αποδέκτες µιας εντυπωσιακής πολιτιστικής κληρονοµιάς, από την εξευγενισµένη αρχιτεκτονική της Μagna Grecia µέχρι το γοητευτικά αντιφατικό καλλιτεχνικό µίγµα αραβικής δεξιοτεχνίας και νορµανδικής αυστηρότητας. Και, βέβαια, όλη αυτή η ποικιλία επεκτείνεται και στα τοπία της: από την καπνισµένη Αίτνα µέχρι την σµαραγδένια ακτογραµµή µε κορωνίδα τα Αιολικά Νησιά και το Parco Regionale delle Madonie. Κάθε τµήµα της έχει την δική του προσωπικότητα: οι αρχαιοελληνικές επιρροές στα νότια και τα ανατολικά είναι εµφανείς λόγω των πολλών µνηµείων, τα φοινικικά και αραβικά µνηµεία είναι µάρτυρες της δικής τους Ιστορίας στα δυτικά, ενώ βόρεια, στην πρωτεύουσα Παλέρµο σώζονται µοναδικά κτίρια αναγεννησιακής και µπαρόκ αρχιτεκτονικής. ∆εν είναι όµως µόνον η Ιστορία που κάνει τους χιλιάδες καλοκαιρινούς επισκέπτες να γοητεύονται από το νησί, είναι και η µεσογειακή του οµορφιά, µε µαγευτικές παραλίες και τουριστικά θέρετρα, όπως η Taormina, που αποτελούν τους πιο δηµοφιλείς προορισµούς ολόκληρης της Ιταλίας. Παλέρµο Παλέρµο Palazzo dei Normanni, Palermo Ο Καθεδρικός του Παλέρµο Η παραλία του Mondello Trapani (∆ρέπανον) Trapani (∆ρέπανον) To Castello del Balio στο Erice (αρχαία Ερυξ) στην περιοχή του Trapani ∆ωρικός ναός του 430 πΧ στην Segesta (Έγεστα) Segesta (Εγεστα): Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο Selinunte (Σελινοῦς) Agrigento (Ακράγας) Enna Città di Piazza Armerina Armerina Piazza: Villa del Casale Ragusa Ragusa Modica O Καθεδρικός της Modica Κάστρο του Κόµη της Modica Via Nicolaci di Villadorata in Noto Η Βασιλική Αψίδα Ο Καθεδρικός του Noto To ∆ηµαρχείο του Noto Noto, µπαλκόνι των ανακτόρων Villadorata Siracusa Κρήνη της Αρεθούσας Siracusa, Orecchio di Dionisio (Το Αυτί του ∆ιονυσίου) Siracusa, Orecchio di Dionisio (Το Αυτί του ∆ιονυσίου) Siracusa, Madonnina delle Lacrime Αρχαίο Ελληνικό θέατρο Συρακουσών Κατάνια Αγορά στην Κατάνια Αίτνα Αίτνα Ταορµίνα Μεσσήνη Στενό της Μεσσήνης Cefalù Cefalù, καθεδρικός σε Αραβο-Νορµανδικό ρυθµό
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.