Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022
Isola Bella Είναι μία απο τις τρείς μεγάλες προαλπικές λίμνες της Ιταλίας και η δεύτερη σε μέγεθος μετά τη λίμνη Γκάρντα, σε υψόμετρο 193 m. Εχει έκταση 212 km2, μήκος 70 km και το μέγιστο πλάτος της είναι 12 km. Στο μεγαλύτερο μήκος της το πλάτος δεν ξεπερνά τα 5 km. Ενα μέρος της βρίσκεται σε Ελβετικό έδαφος και το μεγαλύτερο σε Ιταλικό. Η λίμνη βρίσκεται βόρεια του Μιλάνου στην περιοχή της Λομβαρδίας και λόγω του ήπιου κλίματός της, είναι προσιτή για τουρισμό κάθε εποχή του χρόνου. Δημοφιλέστερο μέρος για διαμονή γύρω από τη λίμνη είναι η πόλη Stresa με πολλά καταλύματα, εστιατόρια, σταθμό τραίνου καθώς και λιμανάκι για τα φέρυ της λίμνης. Τα νησιά που βρίσκονται στη λίμνη είναι γνωστά για τη γραφική ομορφιά τους. Ξεχωρίζουν στην ιταλική πλευρά το σύμπλεγμα των γραφικών νησιών Borromean (Isola Bella, Isola Madre και Isola dei Pescatori). Στο Isola Bella δεσπόζει το παλάτι “Palazzo Borromeo” ενώ στο Isola Madre εντυπωσιακοί είναι οι κήποι που κοσμούν τα κτίσματα. Στο ελβετικό τμήμα, υπάρχουν τα δύο νησιά Isole di Brissago, το San Pancrazio ή Grande Isola, γνωστό για το βοτανικό του κήπο και το Isolino ή Isola Piccola. Isola Bella Locarno
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.