Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Κυριακή, 28 Μαίου 2023

Παρουσίαση του πρωτοποριακού αυτού αιολικού πάρκου το οποίο βασίσθηκε σε τεχνολογία που ανέπτυξε η Νορβηγική εταιρεία Statoil. Το πάρκο αναμένεται νε τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του 2017.

Έχουν δημοσιευτεί 2 σχόλιαΜετάβαση στην αρχή του άρθρου
14 Σεπτεμβρίου 2017

Οι πύργοι των Α/Γ βρίσκονται υπό καθοδική προστασία με θυσιαζόμενα ανόδια ή υπό τάση. Αντίστοιχα μέτρα προστασίας εφαρμόζονται στο κύτος των πλοίων, τις διάφορες θαλάσσιες κατασκευές, αλλά και τις κατασκευές χερσαίων τεχνικών έργων όταν οι συνθήκες έκθεσης στις περιβαλλοντικές δράσεις είναι βεβαρυμένες.
Η εφαρμογή συστημάτων καθοδικής προστασίας σε εξ ολοκλήρου χαλύβδινες κατασκευές είναι γενικώς ευχερέστερη από ότι στις κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Σημειώνεται ότι ο κίνδυνος διάβρωσης των ποντισμένων μεταλλικών κατασκευών ελαττώνεται με την αύξηση του βάθους λόγω της μείωσης της περιεκτικότητας του νερού σε οξυγόνο. Αντίθετα το δυναμικό διάβρωσης είναι αυξημένο στην ζώνη παφλασμού, λόγω υψηλης συγκέντρωσης διεισδυτικών χλωριόντων.
Π.Α.

13 Σεπτεμβρίου 2017

Πολύ καλή και πολύ κατατοπιστική η παρουσίαση του μεγαλειώδους αυτού έργου. Θλίψη όμως, και μεγάλη, προκαλεί η κατάντια στην οποία ευρίσκεται η χώρα στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
Πρόσφατη είναι η αντίδραση των περιβαλλοντικών οργανώσεων για την δημιουργία πάρκου ανεμογεννητριών στη Νότιο Εύβοια-Καφηρέα, διότι ... θα ενοχληθεί ο ΜΠΟΥΦΟΣ!
Φαίνεται ότι στην πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης, λογω και της τεράστιας πετρελαιοπαραγωγής της, δεν υπάρχουν θαλασσοπούλια, τα οποία τα πάνε να αυτοκτονήσουν σε αυτές τις ανεμογεννήτριες, όπως δεν υπήρχαν και στη Ελλάδα ΜΠΟΥΦΟΙ, όταν ήταν γεμάτα τα νησιά μας από Ανεμόμυλους.
Έχω όμως και μία τεχνολογική παρατήρηση. Τί γίνεται με την αντισκωριακή προστασία των πύργων και ιδιαίτερα στις περιοχές των φλαντζών σύνδεσης των τεμαχίων, στις οποίες δεν είναι δυνατή η εφαρμογή προστατευτικών επιστρώσεων;

Δημήτριος Κοτσώνης

Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.