Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Σάββατο, 21 Μαίου 2022

Το εντυπωσιακό και περίτεχνο εξωτερικό του κέλυφος, το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον, αποτελείται από πολυάριθμα πλακοειδή στοιχεία εμφανούς σκυροδέματος, που θα μπορούσαν να προσομοιωθούν με το φύλλωμα ενός φανταστικού εξώκοσμου δένδρου!

µµ (The Desert House) Kendrick Bangs Kellogg Το Σπίτι στην Έρηµο, ένα εκπληκτικό δείγµα σύγχρονης αρχιτεκτονικής, έργο του Αµερικανού Αρχιτέκτονα Kendrick Bangs Kellogg, βρίσκεται σε βραχώδη πλαγιά λόφου στην έρηµο στην Νότια Καλιφόρνια, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Joshue Tree. Είναι δύσκολο να το κατατάξει κανείς σε κάποιον αρχιτεκτονικό ρυθµό. Το εντυπωσιακό και περίτεχνο εξωτερικό του κέλυφος, το οποίο εναρµονίζεται πλήρως µε το φυσικό περιβάλλον, αποτελείται από πολυάριθµα πλακοειδή στοιχεία εµφανούς σκυροδέµατος, που θα µπορούσαν να προσοµοιωθούν µε το φύλλωµα ενός φανταστικού εξωγήινου δένδρου! Η κατασκευή της έπαυλης διήρκεσε πάνω από 10 χρόνια και ολοκληρώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Οι ιδιοκτήτες, Bev και Jay Doolittle, αφού έπεισαν τον Kellogg να αναλάβει τον σχεδιασµό του κτιρίου,τον άφησαν ελεύθερο να δηµιουργήσει ότι εκείνος ήθελε. Ο Kellogg ανέθεσε στον παλιό συνεργάτη του. τον σχεδιαστή John Vurgin, την επεξεργασία όλων των λεπτοµερειών της πρωτότυπης κατοικίας. Ο Vurgin χρειάσθηκε πάνω από δέκα χρόνια να ολοκληρώσει τον σχεδιασµό του εσωτερικού και των άλλων λεπτοµερειών της οικοδοµής, αλλά το αποτέλεσµα άξιζε τον κόπο. Πολλά από τα στοιχεία που δηµιούργησε, όπως η οµπρελλοειδής κατασκευή της τραπεζαρίας που αποτελείται από 800 τεµάχια αµµοβολισµένου κρυστάλλου και ο µπρούτσινος αυτοφερόµενος νιπτήρας του κυρίου υπνοδωµατίου, χαρακτηρίζονται από εξωτικές οργανικές µορφές που ίσως θα έκαν και τον ίδιο τον Antoni Gaudí να ζηλέψει! Οι ιδιοκτήτες Doolittle έµειναν πολύ λίγο στο εξωτικό αυτό σπίτι και σήµερα το πωλούν έναντι 3.000.000 $. ∆οθέντος ότι πρόκειται περισσότερο για έργο τέχνης παρά για κατοικία, δεν αποκλείεται να περιέθει στην κατοχή κάποιου πλούσιου συλλέκτη έργων Αρχιτεκτονικής ή, ακόµη, να καταλήξει σε µουσείο ανοικτό στοκοινό. Οι φωτογραφίες είναι του Lance Gerber.
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.