Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Το spacebar και το enter είναι τα περισσότερο χρησιμοποιούμενα πλήκτρα ενός πληκτρολογίου, αλλά η λειτουργία τους έχει παραμείνει αμετάβλητη από την εποχή της ... γραφομηχανής, από την οποία, άλλωστε, προέρχονται!

Το Smartbar της εταιρείας Synaptics αλλάζει ριζικά την λειτουργία του spacebar των πληκτρολογίωνΤο spacebar και το enter είναι τα περισσότερο χρησιµοποιούµενα πλήκτρα ενός πληκτρολογίου, αλλά η λειτουργία τους έχει παραµείνει αµετάβλητη από την εποχή της γραφοµηχανής, από την οποία, άλλωστε, προέρχονται! Η λειτουργία τους έχει παραµείνει "κλασική" και δεν έχει αλλάξει ακόµη και µε την έλευση των οθονών αφής Ωστόσο, τα πράγµατα φαίνεται να αλλάζουν µε την νέα τεχνολογία SmartBar που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία Synaptics Inc. Η νέα αυτή τεχνολογία έρχεται να προσθέσει δυνατότητες ανάλογες µε αυτές των οθονών αφής στο γνωστό, µεγάλο spacebar. Σύµφωνα µε την εταιρεία, το Smartbar προσφέρει εύρος καινοτοµικών και προγραµµατιζοµένων λειτουργιών στο spacebar, στην περιοχή του οποίου κινούνται, ούτως οι άλλως, οι αντίχειρες κατά την πληκτρολόγηση. Με ελάχιστες κινήσεις των δύο αντιχείρων οι χρήστες θα µπορούν να χρησιµοποιούν το SmartBar για την γρήγορη διαµόρφωση/διαχείριση κειµένου, τον χειρισµό του zoom και µια πληθώρα άλλων λειτουργιών που θα µπορούν να καθορίσουν οι ίδιοι. Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαµβάνονται: το rapid editing (επιλογή λέξης µε µια κίνηση του αντίχειρα) το effortless zooming (οι χαρακτηριστικές κινήσεις για το zoom) και τα programmable logical buttons (για την εκτέλεση µακροεντολών, που κατά την εταιρεία θα είναι ιδιαίτερα εύχρηστες για τους gamers).
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.