Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Δεδομένου ότι οι διαστάσεις του καπναγωγού προκύπτουν από την υψομετρική διαφορά μεταξύ εστίας και ακράιας άνω απόληξης, όπως και από τον όγκο του χώρου στον οποίο βρίσκεται το τζάκι, είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί η ορθή διάσταση (ορθογωνική ή κυκλική) του κοινού καπναγωγού (βλπ. και πίνακα καθορισμού διαστάσεων).

Τα τζάκια θα πρέπει να λειτουργούν όλα με ενιαίο τρόπο, δηλαδή να λαμβάνουν νωπό αέρα από ένα άνοιγμα του χώρου όπου είναι εγκατεστημένα, ώστε να είναι αποτελεσματικός ο δημιουργούμενος ελκυσμός. Στην αντίθετη περίπτωση προκύπτει διαταραχή στην ομαλή ελικοειδή ροή των καυσαερίων.

Η σύνδεση κάθε τζακιού με τον κοινό αγωγό δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 30° ως προς την κατακόρυφο. Απαιτούνται προς τούτο ειδικά τεμάχια, είτε από προκατασκευασμένους σπονδύλους, είτε μεταλλικά, με διπλά τοιχώματα και ενδιάμεση θερμομόνωση.

Επί πλέον θα πρέπει τα τεμάχια αυτά να έχουν και ειδικό ντάμπερ, πολύ κλής ποιότητας που δεν θα χρειάζεται αντικατάσταση και δεν θα είναι αυτό αιτία συγκέντρωσης καπνιάς και πίσσας από την καύση ρητινούχων ξύλων.

Ο καθαρισμός του κοινού αγωγού, όπως και του στοιχείου σύνδεσης του κάθε τζακιού μ' αυτόν, θα είναι προβληματικός.

Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.