Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Παρουσίαση της Δρ. Ανναμπέλλας Παλλαδά στην εσπερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2015 από την ΕΕΔΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Ποιότητας (ΗQF)

Έχουν δημοσιευτεί 3 σχόλιαΜετάβαση στην αρχή του άρθρου
27 Απριλίου 2015

Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο για τα καλά του λόγια σχετικά με την παρουσίασή μου.
Να ξεκαθαρίσω όμως ότι κανείς δεν με πίεσε να παρουσιάσω το συγκεκριμένο θέμα και ούτε ένιωσα ούτε ποτέ νιώθω δυσκολία να παρουσιάζω οποιοδήποτε θέμα Ποιότητας. Δεν εξέφρασα ποτέ κάτι τέτοιο.
Η αναφορά του Νίκου: "Αντιλαμβάνομαι βέβαια την δυσκολία που νοιώθει όταν παρουσιάζει ένα Πρότυπο ISO 9001" είναι προσωπική του εκτίμηση που δεν απηχεί την δική μου πραγματικότητα. Θα ήταν πολύ ωραίο και ενδιαφέρον σημείο συζήτησης εάν ήταν παρών στην ΕΕΔΕ τη βραδιά εκείνη.
Πάντα με εκτίμηση !
Ανναμπέλλα Παλλαδά
-----------------------------------

25 Απριλίου 2015

Δεν θα συμφωνήσω με τις απόψεις του Ν. Μαρσέλλου για το ISO 9001. Το ότι κάποιες πιστοποιήσεις δεν θα έπρεπε, ενδεχομένως, να έχουν δοθεί δεν αναιρεί την σπουδαιότητα του Προτύπου και την χρησιμότητά του ως εργαλείο ανάπτυξης και πιστοποίησης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας!
Αν οι συντάκτες του (τεμέκ) ΚΤΣ-2015 είναν εργασθεί στο πλαίσιο που καθορίζει το ISO 9001 ίσως θα είχε προκύψει ένα χρήσιμο κανονιστικό κείμενο ...

Π. Αναγν.
---------------------------------------

24 Απριλίου 2015

Πάρα πολύ καλή η παρουσίαση της Αναμπέλας Παλλαδά. Αντιλαμβάνομαι βέβαια την δυσκολία που νοιώθει όταν παρουσιάζει ένα Πρότυπο ISO 9001, που είναι απλώς "αναγκαία" συνθήκη για να έχουμε Ποιότητα, αλλά ΔΕΝ είναι "ικανό" να μας την διασφαλίσει.

Αλλωστε στην παρουσίαση του Μοντέλου EFQM, αναφέρεται ότι το ISO 9001 , "ignores Results and Society". Αυτά τα ξέραμε από το 1996, και όμως κάποιοι επιμένουν να "Αναθεωρούν" έναν "Κανονισμό Πολυκατοικίας" κάθε 5-7 χρόνια, για να γίνεται "τζίρος" στους Συμβούλους Ποιότητας και στους Φορείς Πιστοποίησης.

Δεν τους ενοχλεί ότι δεν πείθουν ΚΑΝΕΝΑ; Ότι ούτε για Marketing Tool, να το κολλήσεις στον τοίχο, δεν πουλάει πιά;

Θα μου πείτε: Μα δεν κάνει βελτίωση το ISO 9001; Ασφαλώς, για έναν που ΠΙΣΤΕΥΕΙ στην ποιότητα προιόντος η Υπηρεσίας, τον βοηθάει, είναι ένα "checklist" 'μήπως ξεχάσει κάτι.
Αλλά ούτε η Πιστοποίηση από ένα τρίτο εχει νόημα, όσο θα ειχε νόημα, να πιστοποιεί ένας τρίτος, "ότι δεν σε απατάει η γυναίκα σου" !!

Ας τονισθεί τουλάχιστον το Μοντέλο EFQM , που ούτε αυτό εχει αλλάξει στην ουσία, και παίζουμε με τις λέξεις "πόροι", "όφελος της Κοινωνίας", κλπ γράφοντας μια άλλη παραλλαγή κάθε 5 χρόνια.

Ευχαριστίες στην κ. Παλλαδά , για μιά τόσο πλήρη και ωραία παρουσίαση!

Ν.Μαρσέλλος, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.