Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Λήψη βεβαιώσεων ΤΣΜΕΔΕ για την φορολογική δήλωση 2015, Μητρώο ΥΠΕΠΑ, ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Επιμέλεια παρουσίασης: Διονύσης Κλαδάκης, Πολ. Μηχ.

Χρήσιμες οδηγίες για τις τρέχουσες υποχρεώσεις των ΜηχανικώνΕπιμέλεια: Διονύσης Κλαδάκης, Πολ. Μηχ.ΤΣΜΕΔΕ:Εγγραφή χρηστών στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ταμείου και εκτύπωση διαδικτυακού ειδοποιητηρίου1/3 ΤΣΜΕΔΕ:Βεβαίωση για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης έτους 2015αλλά: "… και η πιστοποίηση γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας ή με εξουσιοδότηση στο τμήμα μηχανογράφησης, 4ος όροφος στο κτίριο της Κεντρικής υπηρεσίας)"... .πάλι στη ουρά δηλαδή .. είναι δυνατό να μην υπάρχει άλλος τρόπος, μηχανικοί άνθρωποι !!ΥΠΕΚΑ:Μητρώο Μελετητών Επιβλεπόντων!! Βλπ. σχετικη ανάρτηση στο www.e-archimedes.gr στον σύνδεσμο (link): http://bit.ly/1B7dpWsΥΠΕΚΑ:Καταργείται η έντυπη αίτηση για άδειες δόμησηςΤην κατάργηση της υποχρέωσης έντυπης υποβολής αιτήσεων και φακέλου για την έκδοση και αναθεώρηση αδειών δόμησης και αντικατάστασής τoυς από ένα αποτελεσματικό πληροφοριακό σύστημα, προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ΥΠΕΚΑ. Με στόχο την χαλάρωση της γραφειοκρατίας αλλά και της αντιμετώπισης φαινομένων διαφθοράς ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε σήμερα τη σχετική ΚΥΑ. Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση από τις 24 Φεβρουαρίου 2015, πολίτες, μηχανικοί και υπάλληλοι των αρμοδίων υπηρεσιών θα πραγματοποιούν ηλεκτρονικά τη διαδικασία υποβολής, έγκρισης και αρχειοθέτησης των αιτήσεων για την έκδοση αδειών δόμησης. Ειδικότερα, σύμφωνα με την προωθούμενη ΚΥΑ, οι πράξεις ηλεκτρονικής έκδοσης των αδειών, είναι οι εξής:2/3   Αίτηση έγκρισης δόμησης Αίτησης Άδειας Δόμησης Αναθεωρήσεις εγκρίσεων και αδειών δόμησης.Με αφορμή την υπογραφή της ΚΥΑ, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι: «Η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποτελεί συνεχή προτεραιότητά μας. Η μείωση της γραφειοκρατίας δεν συνδέεται με τις πολιτικές εξελίξεις και τους εκλογικούς κύκλους. Στις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων 18 μηνών προσθέτουμε τώρα την αντικατάσταση του χαρτιού στην έκδοση αδειών δόμησης από ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα». μόνο που το σύστημα του ΤΕΕ βγάζει ακόμα ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ !!3/3
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.