Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022

Παλαιότερη ερευνητική εργασία της Διεύθυνσης Εραυνών Εδάφους (ΕΚ1) του τ. ΥΠΕΧΩΔΕ που πραγματοποιήθηκε από τους Ν. Μαρσέλλο, Σ. Χριστούλα και Σ. Κόλια.

Η εργασία αυτή δημοσιεύθηκε στο ΔΕΛΤΙΟ του ΚΕΔΕ το 1984 και τα συμπεράσματά της εξακολουθούν να είναι ενδιαφέροντα.

Έχει δημοσιευτεί 1 σχόλιοΜετάβαση στην αρχή του άρθρου
04 Αυγούστου 2014

Κρίμα που δεν υπήρξε καμμία συνέχεια. Όλα ειχαν πραγματοποιηθεί τότε (1983)- πριν ...30 χρόνια - με πρωτοβουλία του Δ/ντη ΕΚ1/ΚΕΔΕ, Σταύρου Χριστούλα,και του Καθηγητού ΕΜΠ, Στέλιου Κόλια. Νεώτερες έρευνες εκανε αργότερα ο Γιάννης Χριστοδολιάς, με υδαράσβεστο - παρουσιάζονται στο www.e-archimedes.gr - αλλά Πειραματικός δρόμος κανένας, ούτε καν χρήση εσωτερική από την ΔΕΗ στους δρόμους των Ορυχείων της. Η Ιωάννα Παπαγιάννη, Καθηγήτρια, Δρ.Π.Μ., Α.Π.Θ. πέτυχε την κατασκευή ενός Φράγματος με R.C.C. - Κυλινδρούμενο Σκυρόδεμα -, στον Νέστο, στο Φράγμα της Πλατανόβρυσης (1998?), με 85% Ιπτάμενη Τέφρα Πτολεμαίδος, με την βοήθεια της τότε ΔΑΥΕ/ΔΕΗ (Γιάννης Στεφανάκος, τώρα Καθηγητή Ε.Μ.Π.και Γιούλα Τσικνάκου, Π.Μ., τώρα Στέλεχος της ΤΕΡΝΑ).

Εχει βγει και ΦΕΚ για χρήση της Ι.Τ., ως τέταρτο συστατικό στο άοπλο σκυρόδεμα (Πληροφορίες: Θ.Βουδικλάρης)

Ν.Μαρσέλλος, Πολ. Μηχ. ΕΜΠ (1973)

Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.