Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

"Νομοτεχνική Βελτίωση" της υπ'αριθμ. 1614/31/23-7-2014 προσθήκης - τροπολογίας του ΥΠΥΜΕΔΙ όπως κατατέθηκε και ψηφίστηκε στις 24-07-2014 στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία καταργούνται άμεσα τα κατώτατα όρια, ενώ καταργούνται και τα ανώτατα όρια με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών ΥΜΕΔΙ και ΥΠΑΑΝ. Με το ίδιο διάταγμα θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις διαδικασίες ανάθεσης Δημoσίων Έργων και μελετών και θα ρυθμιζονται θέματα για την κατάρτιση και λειτουργία επίσημων καταλόγων εγκεκριμένων οικονομικών φορέων (Μητρώα).

Έχει δημοσιευτεί 1 σχόλιοΜετάβαση στην αρχή του άρθρου
29 Ιουλίου 2014

Το Σύνταγμα, στο άρθρο 74, ορίζει βέβαια ότι "προσθήκη ή τροπολογία άσχετη με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου δεν εισάγεται για συζήτηση" -- εδώ η Νομοτεχνική Βελτίωση του ΥΠΥΜΕΔΙ εισάγεται σε νομοσχέδιο του Υπ. Εθν. Αμύνης.
Η απλή ανάγνωση του κειμένου, με το πλήθος των παραπομπών σε νόμους, τροποποιήσεις, συμπληρώσεις, αναμορφώσεις και βελτιώσεις, σε κάνει να αισθάνεσαι σαν "το μπαλάκι του πιγκ-πογκ" που το χτυπούν τόσοι παίχτες, όσοι είναι οι Υπουργοί της Κυβέρνησης. Ανάγκη πραγματικής κωδικοποίησης (όχι οι συνηθισμένες παρωδίες) ενός χαοτικού "κουβαριού" νόμων.

Θ. Βουδικλάρης

Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.