Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Κάθε χρόνο, η εξειδικευμένη εταιρεία Millward Brown συντάσσει τον παγκόσμιο κατάλογο BrandZ.

Στον κατάλογο αυτό καταχωρείται η αυξομείωση της αξίας των διαφόρων εμπορικών σημάτων στον κόσμο, η οποία επηρεάζεται από τις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές προτιμήσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Κάθε χρόνο, η εξειδικευµένη εταιρεία Millward Brown συντάσσει τον παγκόσµιο κατάλογο BrandZ. Στον κατάλογο αυτό καταχωρείται η αυξοµείωση της αξίας των διαφόρων εµπορικών σηµάτων στον κόσµο, η οποία επηρεάζεται από τις µεταβαλλόµενες καταναλωτικές προτιµήσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Πώς υπολογίζεται η αξία ενός εµπορικού σήµατος; Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μillward Βrown Optimor (MOB), η οποία καταρτίζει τον κατάλογο BrandZ, λέει: «Αρχικά εξετάζουµε τα κέρδη. Μετά τα διαχωρίζουµε µεταξύ όσων αποδίδονται σε απτά πράγµατα και όσων σε άυλα. Κατόπιν διεξάγουµε έρευνα σχετικά µε τα διεθνή εµπορικά σήµατα µε την συµµετοχή 200.000 ερωτουµένων σε οικονοµικώς ισχυρές χώρες. Στο τέλος µελετούµε την αφοσίωση των καταναλωτών στην εταιρεία και τις µελλοντικές προοπτικές κερδοφορίας». Η διεθνής ανταγωνιστικότητα δεν είναι µόνον θέµα χαµηλού κόστους παραγωγής, αλλά κυρίως θέµα δηµιουργίας ισχυρών επώνυµων προϊόντων, που προσελκύουν τους καταναλωτές και αντιµετωπίζουν τον διεθνή ανταγωνισµό όχι µόνο σε επίπεδο τιµής αλλά και ποιότητας και προϊοντικών χαρακτηριστικών Η ετήσια έρευνα για το 2014 BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands δείχνει ότι η συνολική αξία των πιο σηµαντικών εµπορικών σηµάτων στον κόσµο έχει ανέβει κατά 12%, που µεταφράζεται σε 2.900 δισεκατοµµύρια δολάρια ή 2.120 δισεκατοµµύρια ευρώ. Η Apple κατείχε την πρώτη θέση για τρία συνεχόµενα έτη, αλλά φαίνεται ότι φέτος δεν ήταν η χρονιά της, καθώς η αξία του εµπορικού της σήµατος µειώθηκε κατά 20% από το προηγούµενο έτος. Η IBM έρχεται τρίτη, ακριβώς στην ίδια θέση µε πέρσι, και η αξία του εµπορικού της σήµατος φτάνει τα 78.440.000.000 ευρώ. Η Microsoft ακολουθεί στην τέταρτη θέση, µε αξία 65.800.000.000 ευρώ, σχεδόν 30% πάνω από τα περσινά αποτελέσµατα.1/5 2/5 3/5 4/5 5/5
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.