Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Να τι μπορεί να συμβεί εάν δεχθούμε ότι τεχνολογία του σκυροδέματος τελειώνει με το ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1!  Ομως υπάρχουν και οι μεθοδολογίες του ΕΛΟΤ ΕΝ 1504, των οποίων η εφαρμογή  μπορεί να γλυτώσει τους μηχανικούς από αρκετές "κακοτοπιές".

Ο Πέλεκυς του ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1 Καταδικάζεται ο μηχανικός Κώστας Παπαδόπουλος σε χρηματικό πρόστιμο 10.000 €, επειδή η ενανθράκωση ξεπέρασε το πάχος επίκάλυψης στο κτίριο επί της οδού ..... Καταδικάζεται ο μηχανικός Κώστας Παπαδόπουλος σε χρηματικό πρόστιμο 20.000 €, επειδή τα χλωριόντα ξεπέρασαν το πάχος επίκάλυψης στο κτίριο επί της οδού ..... Καταδικάζεται ο μηχανικός Κώστας Παπαδόπουλος σε χρηματικό πρόστιμο 30.000 €, επειδή ο οπλισμός διαβρώθηκε και υπάρχει θέμα στατικότητας του κτιρίου επί της οδού ..... Καταδικάζεται ο μηχανικός Κώστας Παπαδόπουλος σε χρηματικό πρόστιμο 35.000 €, επειδή λόγο φωλέων στο σκυρόδεμα υπάρχει ελλειπής επίκάλυψη και ο οπλισμός διαβρώθηκε και υπάρχει θέμα στατικότητας του κτιρίου επί της οδού ..... Καταδικάζεται ο μηχανικός Κώστας Παπαδόπουλος σε χρηματικό πρόστιμο 50.000 €, επειδή δεν έκανε τα απαραίτητα βήματα ώστε να διασφαλίσει ποιότητα σκυροδέματος C30/37 κατα το ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1 για παραθαλλάσιο στο Καστελόριζο. Καταδικάζεται ο μηχανικός Κώστας Παπαδόπουλος σε χρηματικό πρόστιμο 50.000 €, επειδή δεν έκανε τα απαραίτητα βήματα ώστε να διασφαλίσει οτι οι πλαστικοί αποστατήρες δεν θα στραβώσουν κατα το σιδέρωμα με αποτέλεσμα το πάχος επίκάλυψης να είναι κατα 14 mm μικρότερο απο αυτό που ορίζει το ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1. Καταδικάζεται ο μηχανικός Κώστας Παπαδόπουλος σε χρηματικό πρόστιμο 50.000 €, επειδή δεν έκανε τα απαραίτητα βήματα ώστε να διασφαλίσει οτι η δόνηση του σκυροδέματος δεν επέφερε την πρέπουσα ποιότητα του πάχους επίκάλυψης. Καταδικάζεται ο μηχανικός Κώστας Παπαδόπουλος σε χρηματικό πρόστιμο 100.000 €, επειδή δεν έκανε τα απαραίτητα βήματα ώστε να διασφαλίσει την ύπαρξη πιστοποιησης CE απο το παρασκευαστήριο στο Καστελόριζο. Καταδικάζεται ο μηχανικός Κώστας Παπαδόπουλος σε χρηματικό πρόστιμο 100.000 €, επειδή δεν πήγε σε Πανεπιστήμιο που διδάσκεται το μάθημα της Ανθεκτικότητας. Καταδικάζεται ο μηχανικός Κώστας Παπαδόπουλος σε χρηματικό πρόστιμο 100.000 €, επειδή δεν είδε τον κύριο Νίκο Μαρσέλλο που άνοιξε την βρύση στην μπετονιέρα με αποτέλεσμα να πέσει η κατηγορία του σκυροδέματος κάτω απο τα όρια του ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1. Καταδικάζεται ο μηχανικός Κώστας Παπαδόπουλος σε χρηματικό πρόστιμο 100.000 €, επειδή δεν πλήρωσε από την τσέπη του την βαφή βάσει του ΕΝ 1504 με ονομαστική αξία 15 € το κιλό με αποτέλεσμα να διαβρωθεί ο οπλισμός και να υπάρχει θέμα στατικότητας του κτιρίου επί της οδού ..... Χρήστος Ροδόπουλος
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.