Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Μερικές φορές οι λεπτομέρειες είναι το παν!

Η σηµασία της προσυνεννόησης ... H ιστορία εκτυλίσσεται στη Σκωτία στο Πανεπιστήµιο του Εδιµβούργου! Είναι µια παρέα από τέσσερις φοιτητές, που σπουδάζουν Πληροφορική. Τα παιδιά είναι καλοί φοιτητές και τα έχουν πάει άριστα όλη τη χρονιά. Μια Παρασκευή πρωί, αφού έδωσαν τις εξετάσεις τους σε ένα µάθηµα και έγραψαν πολύ καλά, µαζεύτηκαν στη συνέχεια στο σπίτι του ενός, προκειµένου να οργανωθούν για το Σαββατοκύριακο που πλησίαζε. Τη ∆ευτέρα το πρωί έδιναν εξετάσεις σε ένα εύκολο µάθηµα, που ήθελε µόνο 2-3 ώρες διάβασµα. Έτσι, έπεσε η ιδέα: «Ρε παιδιά, δεν πάµε στη Γλασκώβη το Σαββατοκύριακο να βρούµε εκείνη την κοπέλα που γνωρίσαµε προχθές στην pub; Θα είναι και άλλες φίλες της στην παρέα, καλά θα περάσουµε». ∆εν το σκέφτηκαν και πολύ και σε µία ώρα είχανε γίνει κιόλας όλες οι αναγκαίες κινήσεις και η τετράδα ταξίδευε µε νοικιασµένο αµάξι για τη Γλασκώβη. Στη Γλασκώβη όντως πέρασαν πολύ καλά. Για κακή τους τύχη, όµως, αντί να ξυπνήσουν πρωί πρωί τη ∆ευτέρα και να επιστρέψουν, για να είναι στην ώρα τους στις εξετάσεις, ξύπνησαν αργά το µεσηµέρι. Τι θα έκαναν τώρα µε το µάθηµα; Στο δρόµο για το Εδιµβούργο προσπαθούσαν να σκεφτούν τι να πουν στον καθηγητή. Αποφάσισαν, λοιπόν, αν πουν ένα ψέµα αλλά µε αρκετή δόση αλήθειας για να γίνουν πιστευτοί. Και οι τέσσερις συµφώνησαν να πουν ότι πήγανε στη Γλασκώβη σε συγγενείς και ενώ ξεκίνησαν τη ∆ευτέρα πρωί πρωί για το Πανεπιστήµιο, τους έπιασε λάστιχο στο δρόµο και δεν είχανε ρεζέρβα. κ.λπ. κ.λπ. Έτσι κι έγινε! Ο καθηγητής τούς άκουσε µε προσοχή και επειδή ήταν καλοί φοιτητές, δέχτηκε να δώσουν µόνοι τους την Τρίτη το πρωί το µάθηµα. Χαράς ευαγγέλια στην οµάδα. Κάθισαν, διάβασαν καλά και την άλλη µέρα στις 9:00 πήγαν στο Πανεπιστήµιο να δώσουν τις εξετάσεις. ∆εν υπήρχε, όµως, διαθέσιµη αίθουσα και έτσι ο καθηγητής τούς έβαλε σε τέσσερα ξεχωριστά γραφεία, τον καθένα µόνο του. Βέβαια, αυτό καθόλου δεν τους ένοιαζε, αφού και οι τέσσερις ήταν καλά διαβασµένοι.. Σε λίγο µοίρασε και τα θέµατα. Ήταν µόνο δύο. Το πρώτο, που έπιανε 5 µονάδες στις 100, ήταν ένα πανεύκολο θέµα θεωρίας από την εισαγωγή, που το ήξεραν νεράκι και κανείς τους δεν δυσκολεύτηκε και το απαντήσει. Το δεύτερο όµως θέµα, που θα έπιανε τα υπόλοιπα 95 στα 100, ήταν µία ερώτηση µόνο: Ποιο λάστιχο;
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.