Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι εισπράξεις των ασφαλιστικών εισφορών του Ταμείου των Μηχανικών ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, καθώς οι μισοί περίπου από τους μηχανικούς ελεύθερους επαγγελματίες δεν πληρώνουν εισφορές λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.

Σε ελεύθερη πτώση οι εισπράξεις του ΤΣΜΕ∆ΕΣε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι εισπράξεις των ασφαλιστικών εισφορών του Ταµείου των Μηχανικών ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕ∆Ε, καθώς οι µισοί περίπου από τους µηχανικούς ελεύθερους επαγγελµατίες δεν πληρώνουν εισφορές λόγω αντικειµενικών δυσκολιών. Ανάλογη είναι η κατάσταση µε τις εταιρείες. Το β΄ εξάµηνο του 2012, 3.800 τεχνικές εταιρείες δεν κατόρθωσαν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζοµένων. Επίσης 8.000 Μηχανικοί έχουν ζητήσει διακανονισµό των ασφαλιστικών οφειλών τους, αλλά εκφράζεται αµφιβολία αν θα µπορέσουν να καταβάλουν την επόµενη δόση. Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε στις 04-04-2013 ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιµελητηρίου της Ελλάδος κ. Χρήστος Σπίρτζης, κάνοντας λόγο για «δραµατική κατάσταση» στον χώρο των Μηχανικών. Ο κ. Σπίρτζης παρουσίασε επιστολή του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, ο οποίος ζητά από το ΕΤΑΑ την επιτάχυνση των διαδικασιών για την είσπραξη των ασφαλιστικών οφειλών του 2013 και αναδροµικά από το 2011 πρόσθετων εισφορών 80,5 εκατοµµυρίων ευρώ για φέτος και άλλων 82,8 εκατοµµυρίων ευρώ για το 2014. (Πρόκειται για την εφαρµογή του νόµου 3986/2011).
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.