Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Οι λύσεις high tech δεν είναι κατ' ανάγκη οι καλύτερες!

Κάποια προβλήματα μπορούν να λυθούν και πιο εύκολα! 1ο πρόβλημα Όταν η NASA άρχισε τις αποστολές αστροναυτών στο διάστημα, διαπίστωσε ότι τα συμβατικά στυλό δεν μπορούσαν να γράψουν γιατι η μελάνη δεν μπορούσε να κατέβει στην μπίλια ...Λύση A Μετά 6 χρόνια και δαπάνη $12.000.000 έφτιαξαν ένα στυλογράφο που δούλευε υπό έλλειψη βαρύτητας, ανάποδα, μέσα στο νερό, σε οποιαδήποτε επιφάνεια και σε θερμοκρασίες από πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν μέχρι τους 300°C.Λύση B Και οι Ρώσοι; Τι έκαναν; Χρησιμοποίησαν μολύβια!2ο πρόβλημα Μιά πολύ μεγάλη εταιρεία καλλυντικών στην Ιαπωνία δέχθηκε παράπονα από κάποιον πελάτη ότι αγόρασε ένα κουτί με σαποὐνι που ήταν όμως άδειο...1 Αμέσως το πρόβλημα εντοπίστηκε στο αυτόματο σύστημα μεταφοράς των κουτιών από το πακετάρισμα στο τμήμα αποστολής. Για κάποιο λόγο, ένα άδειο κουτί μπορούσε να "περάσει" από το υπάρχον σύστημα. Οι υψηλά ιστάμενοι εζήτησαν απο τους μηχανικούς της εταιρείας άμεση και αποτελεσματική λύση ...Λύση A Αμέσως έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά και εγκατέστησαν σύστημα ανίχνευσης ακτίνων Χ με οθόνες υψηλής ανάλυσης, το οποίο επέβλεπε ειδικευμένος τεχνικός.Λύση B Όταν το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε σε μιά μικρή εταιρεία, η διεύθυνση δεν μπλέχτηκε με ακτίνες Χ, ρομπότ, ηλεκτρονικά κτλ. Αγόρασε έναν ισχυρό ανεμιστήρα και τον τοποθέτησε έτσι ώστε τα κουτιά να περνούν από μπροστά του. Όσα από αυτά ήταν άδεια έβγαιναν από την γραμμή παραγωγής....πετώντας!2 3ο πρόβλημα Ένας ιδιοκτήτης αλυσίδας ξενοδοχείων πολυτελείας ταξίδεψε στις Ινδίες, σε μιά πόλη που την είχε επισκεφθεί δύο χρόνια πριν και κατέλυσε στο ιδιο ξενοδοχείο, που ήταν κατώτερης κατηγορίας από τα δικά του. Η υπάλληλος υποδοχής τον καλωσόρισε χαμογελαστή, λέγοντας: ''Καλωσήρθατε και πάλι, κύριε! Τιμή κι' ευχαρίστησή μας να σας ξαναδούμε στο ξενοδοχείο μας!''Τρομερά εντυπωσιασμένος από την υποδοχή αλλά και από το ότι η υπάλληλος τον θυμήθηκε μετά δύο χρόνια, σκέφτηκε πως αυτό θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος προβολής για τα δικά του ξενοδοχεία. Μόλις επέστρεψε ζήτησε από τα στελέχη του να επεξεργασθούν και να εφαρμόσουν ένα αυτόματο σύστημα αναγνώρισης των πελατών.Λύση A Με κόστος $ 2,500,000 προμηθεύτηκαν τα καλύτερα προγράμματα αναγνώρισης φυσιογνωμίας και διαχείρισης βάσεων δεδομένων, εγκατέστησαν ειδικές κάμερες, συστήματα αξιιολόγησης των υπαλλήλων, κτλ. κτλ.3 Λύση B Ο μεγαλοξενοδόχος ξαναπήγε στο εν λόγω ξενοδοχείο και πρόσφερε ένα πολύ σεβαστό ποσό στην υπάλληλο για να του αποκαλύψει τι τεχνολογία χρησιμοποιούσαν. Η υπάλληλος αρνήθηκε ευγενικά την δωροδοκία και του απάντησε: ''Κοιτάξτε, κύριε, έχουμε κάνει συμφωνία με τους ταξιτζήδες να ερωτούν τους πελάτες που μας φέρνουν αν έχουν ξαναέρθει στο ξενοδοχείο μας και, σε καταφατική περίπτωση, όταν ο ταξιτζής φέρνει εδώ τις βαλίτσες μας κάνει ένα σινιάλο και κερδίζει ένα δολλάριο...''Ηθικό δίδαγμα: Ø Μη περιπλέκετε τα πράγματα Ø Σκεφθείτε τις απλούστερες λύσεις Ø Μάθετε να συγκεντρώνεστε στις λύσεις και όχι στα προβλήματα!4
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.