Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023

Το Πρότυπο αυτό αναφέρεται και στον ισχύοντα Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος ΚΤΣ-97.  Στο πλαίσιο σύνταξης του Νέου ΚΤΣ θα πρέπει να ελεγχθεί η συμμόρφωσή του με τα ισχύοντα σήμερα Ευρωπαϊκά Πρότυπα που αφορούν το σκυρόδεμα.

39ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥΕΛΟΤ 346ΤΟ ΕΤΟΙΜΟΝ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ 1.2.2ίΠαραγωγή έτοιμου σκυροδέματος1.2Απαιτούμενη όργάνωσις, έγκαταστάσας καί έξοηλισμός.1.2.1Όργάνώσις. ± 2%. 2Μεταφορά έτοιμου σκυροδέματος. 42ΠΙΝΑΞ I21 433Έλεγχοι καί τηρούμενα στοιχεία έτοιμου σκυροδέματος. έ-3.4γ)γ)ο χ -4 7 -ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β 1Έλεγχος ομοιομορφίας άναμίξεως 49 (IV) Πιναξ I: 'Απαιτήσεις ομοιομορφίας σκυροδέματος.- 50'Ομοιομορφία από παρτίδα εις παρτίδα.
Έχει δημοσιευτεί 1 σχόλιοΜετάβαση στην αρχή του άρθρου
16 Νοεμβρίου 2012

Γιατί μας ξύνεις πληγές;

Το Πρότυπο αυτό ποτέ δεν εφαρμόσθηκε, ακόμη κι' όταν υιοθετήθηκε το 1985 από τον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος (ΚΤΣ-85). Ούτε βέβαια μετά και τον ΚΤΣ-97, όπως διαπιστώθηκε και από τις επιθεωρήσεις Μονάδων Ετοίμου Σκυροδέματος από τις Επιτροπές του ΚΕΔΕ/ΥΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ/332/Β/28.3.2001).

Σήμερα, 11 χρόνια μετά, μέσα στην πλήρη αδιαφορία ΕΤΣ/ΤΕΕ και ΣΠΜΕ, έχουμε το θράσος να μας ενδιαφέρει η αναθεώρηση του ΚΤΣ-97 με βάση το ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1, ώστε να βγει ο "ΚΤΣ-2013".

Ακόμη κι' αν βγει ο νέος ΚΤΣ και είναι και καλύτερος από τον υπάρχοντα, τι νόημα έχει να βγει ένας νέος Κανονισμός που δεν θα εφαρμόζεται, αφού δεν εφαρμόζεται (λόγω έλλειψης ελέγχου αγοράς) ούτε ο υπάρχων;
Αυτό μας έφταιγε; Το ΕΛΟΤ 346 που δεν είναι επικαιροποιημένο με βάση τα ΕΝ;

Η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την παροχή μέσων στο ΚΕΔΕ και στα ΠΕΔΕ για την πραγματοποίηση ελέγχων "χρεώνεται" αποκλειστικά στις ηγεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ 1997-2012 και στα ιερατεία του αδιάφορου ΤΕΕ.

Νίκος Μαρσέλλος, Π-Μ. Μέλος των Επιτροπών σύνταξης του ΚΤΣ-85, του ΚΤΣ-97 και του νέου ΚΤΣ-2013

Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.