Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023

Γιατί βρίσκονται τα θέματα που αφορούν τα Πρότυπα και τις Προδιαγραφές στην χώρα μας εκεί που βρίσκονται;

Πρότυπα ΕΝ: Φταίμε όλοι! Πριν από δυό περίπου μήνες υπεγράφη η ΚΥΑ για τα 294 Εναρμονισμένα Ευρωπαϊκά Πρότυπα από τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας & Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, κ.κ. Στουρνάρα και Σιμόπουλο.Καλά έκαναν!Πριν από μερικές μέρες ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Χρ. Σπίρτζης, έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της υπογραφής της ΚΥΑ διότι δεν είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά τα περισσότερα Πρότυπα, διότι δεν έχει γίνει προετοιμασία της Αγοράς και των Βιομηχανιών, διότι ..., διότι .....Και αυτός καλά έκανε!Ο ΕΛΟΤ επί πολλά χρόνια έβλεπε να ετοιμάζονται τα ΕΝ χωρίς να παρίσταται στις συνεδριάσεις των Ευρωπαϊκών Επιτροπών γιατί δεν είχε τους πόρους ...Κακώς!Το Υπουργείο Ανάπτυξης αδιαφορούσε και δεν έδινε τα μέσα και τους πόρους στον ΕΛΟΤ για να κάνει την δουλειά του ....Κακώς, κάκιστα!Το ΤΕΕ αδιαφορούσε και δεν διαμαρτυρόταν συστηματικά κατά του ΕΛΟΤ και του Υπουργείου Ανάπτυξης, είτε με παρεμβάσεις, είτε με ημερίδες ή συνέδρια.Κακώς, κάκιστα!Ο ΣΠΜΕ και άλλοι Κλαδικοί Σύλλογοι είχανε άλλες πιο ενδιαφέρουσες παραταξιακές ασχολίες και δεν τους 'πέρσευε χρόνος να ασχοληθούν με τα ΕΝ ...Κακώς, κάκιστα!Οι Σύντροφοι και Συνάδελφοι δεν ενδιαφερθήκανε ποτέ ποιοί υποψηφιοι από τους Συνδυασμούς στο ΤΕΕ, τον ΣΠΜΕ κλπ ενδιαφερόταν σοβαρά για τις Προδιαγραφές, την Ποιότητα στα Εργα και την Τεχνική Ενημέρωσή τους, αλλά ψήφιζαν "κομματικά" (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, κλπ) τις αντίστοιχες παρατάξεις.Καλά κάνανε!!Τώρα τους ήρθαν τα δύο ΦΕΚ στο κεφάλι, το ΦΕΚ 1914 Β/15.06.12 με τα 294 ΕΝ και το ΦΕΚ 2221Β/30.07.12 με τις 440 ΕΤΕΠ, υποχρεωτικής εφαρμογής από 30.09.12!Καλά να πάθουνε!!Και τώρα εγώ αντί να ασχοληθώ να αξιοποιήσω τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού με κανένα μπάνιο και τα φιλαράκια μου, ασχολούμαι να γράφω σχόλια για Μπετονιέρες και Πρότυπα ...Καλά να πάθω! Και εγώ και εσείς που τα διαβάζετε!!Νικ. Μαρσέλλος Πολ. Μηχανικός
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.