Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Δόθηκε σήμερα, 23 Ιουλίου 2012, σε κυκλοφορία το τμήμα Τσακώνα - Θουρία του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολη - Καλαμάτα, του Έργου Παραχώρησης του οποίου η κατασκευή συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Δόθηκε σε κυκλοφορία νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολη - ΚαλαμάταΔόθηκε σήμερα, 23 Ιουλίου 2012, σε κυκλοφορία το τμήμα Τσακώνα - Θουρία του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολη - Καλαμάτα, του Έργου Παραχώρησης του οποίου η κατασκευή συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς. Πρόκειται για ένα νέο τμήμα δρόμου από τα όρια του νομού Μεσσηνίας ως την είσοδο της Καλαμάτας. Έχει μήκος περίπου 22 km, διαχωρισμένες κατευθύνσεις με κεντρική νησίδα ασφαλείας και διατομή δύο λωρίδων συν λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ανά κατεύθυνση. Επιπλέον, το εν λόγω τμήμα περιλαμβάνει Cut & Coverμήκους 250 m μεταξύ Σκάλας – Τσουκαλέικων, μια κοιλαδογέφυρα μήκους 200 m στη Σκάλα, δύο νέους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στην περιοχή Αρφαρών, καθώς και βοηθητικό κέντρο ελέγχου και συντήρησης στα Αρφαρά. Για την εξυπηρέτηση των περιοχών που συνορεύουν με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που σήμερα παραδόθηκε, έχει κατασκευαστεί παράπλευρο οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 50 km, καθώς και τρεις ανισόπεδοι κόμβοι. Με την παράδοση του νέου τμήματος, η οδική μετακίνηση από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα γίνεται κατά τουλάχιστον 15 λεπτά ταχύτερα, και συγχρόνως ασφαλέστερα, σε σχέση με την προϋπάρχουσα διαδρομή μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, που διασχίζει κατοικημένες περιοχές. Με την ολοκλήρωση και του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα, το οποίο κατασκευάζεται από το ελληνικό δημόσιο και αναμένεται να ενταχθεί σύντομα στο έργο, θα βρίσκεται σε λειτουργία ένας πλήρως αποπερατωμένος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από την Κόρινθο μέχρι την είσοδο της Καλαμάτας, μήκους 147 km, με ενιαίο επίπεδο εξυπηρέτησης στο σύνολο της διαδρομής του. Οι εργασίες κατασκευής στα υπόλοιπα τμήματα του έργου συνεχίζονται εντατικά. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της περιμετρικής της Καλαμάτας μήκους 11,5 km, στην οποία περιλαμβάνεται η γέφυρα του Νέδοντα μήκους 360 m, ενώ κανονικά προχωρά και η κατασκευή του τμήματος Λεύκτρο - Σπάρτη, μήκους 46 km. Τέλος, με την παράδοση σε κυκλοφορία του νέου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης, εντός της ημέρας θα τεθεί σε λειτουργία και ο νέος σταθμός διοδίων στα Αρφαρά. http://www.kathimerini.gr/
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.