Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Χωρίς σχόλια ...

Η οικονομική κρίση της Ελλάδας: στοιχεία, ερωτήσεις, απαντήσεις (;) Τα διεθνή στατιστικά στοιχεία που παρατίθενται είναι αξιόπιστα και ουδείς τα αμφισβητεί.Τα στοιχεί αυτά οδηγούν σε μια σειρά ερωτημάτων:1/4 Είναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη ή στον κόσμο; (ανάλογα με το μέγεθός της, όπως προσπαθούν μας πείσουν εδώ κι ενα χρόνο;) Φυσικά όχι! Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό; (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδ. επιχειρήσεων); Ασφαλώς όχι! Είναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης; Δεν είναι, όπως και να αναγνωστούν τα στοιχεία!Πάμε σε άλλους πίνακες[ο πήχυς έχει τεθεί στο ποσοστό των σχετικών δαπανών της Ελλάδος] Είμαστε λοιπόν πρωταθλητες σε δημόσιες δαπάνες; (δαπάνες μισθών στο δημόσιο, κοινωνικές δαπάνες, δημόσιες δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες) Σε καμμία περίπτωση!2/4 Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη; (ένα τερατώδες, όπως μας λένε, δημόσιο) Αλλο δείχνουν τα στοιχεία του International Labor Organization/Public Sector Employment: Σουηδία Δανία Γαλλία Ολλανδία Φινλανδία ΕΛΛΑΔΑ Μ. Βρετανία Καναδάς Αμερική Ισπανία Ιταλία Γερμανία(2006) (2008) (2006) (2007) (2006) (2008) (2006) (2008) (2008) (2008) (2007) (2007)33,8 % 32,3 % 29,0 % 27,0 % 26,8 % 22,3 % 20,2 % 20,0 % 16,4 % 14,6 % 14,4 % 14,3 %Είμαστε από τις χώρες με τους ψηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα; Η ερώτηση μόνο γέλιο προκαλεί. Είμασταν οι 15οι στην παλιά Ευρώπη, με την Πορτογαλία μόνο κάτω από μας! Μήπως είμαστε όμως η χώρα με τα ακριβότερα καταναλωτικά προιόντα πρώτης ανάγκης (τρόφιμα κλπ.); Δυστυχώς ναι!!! Παρ' όλα αυτα κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να ρίχνουν τα βάρη και τις ευθύνες σε αυτούς που πληρώνουν την κρίση και όχι σε αυτούς που κερδίζουν από αυτήν. Έχουμε μπεί σε βαθειά ύφεση; Δυστυχώς ναι, εξ αιτίας κυρίως των μέτρων σωτηρίας από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο τρόπος που επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση της ύφεσης ήταν η βαθύτερη ύφεση!Αφού όμως τα πράγματα έχουν έτσι, μένουν προς απάντηση τα ακόλουθα αμείλικτα ερωτήματα: vΠως λοιπόν βρέθηκε η Ελλάδα πρώτη-πρώτη στο στόχαστρο κι έγινε το πειραματόζωο της δυναστείας των αγορών;vΤι στο καλό αθλιότητα, γκεμπελισμός, μανία ψεύδους και αισχρής προπαγάνδας εναντίον του λαού και των εργαζόμενων είναι αυτό που συμβαίνει; Και μάλιστα από αυτούς που εκλέχτηκαν για να μας "σώσουν"!vΠόσα αισχρά ψέμματα, ανακρίβειες, διαστροφές της αλήθειας χωρίς στοιχεία κλπ θα δεχτούμε ακόμα;vΠότε θα γίνει πεντακάθαρο πως δεν φταίμε εμείς;3/4 vΤι θα γινόταν άραγε αν αντί για τη φοβερή καθημερινή προπαγάνδα/πλύση εγκεφάλου από υπουργούς, κυβερνητικούς παράγοντες και πλήθος αδιάβαστων "ειδικών", τα ΜΜΕ παρουσίαζαν τα πραγματικά στοιχεία που απλοί πολίτες, μπλόγκερς ή καλοί δημοσιογράφοι βρίσκουν με ευκολία στο CIA Factbook, στα site του ΟΟΣΑ, της ΕΣΥΕ και αλλου;vΠόσες εβδομάδες θα άντεχε μια κυβέρνηση που βασίζεται στον εκβιασμό και τα ψεύτικα στοιχεία, αν μας έλεγαν καθημερινά ποια είναι η πραγματικότητα με την ίδια ένταση που προσπαθούν να την διαστρέψουν;4/4
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.