Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Ειλικρινά, θα περίμενα ισχυρότερη παρέμβαση από τον Πρόεδρο και πιο συγκροτημένες απόψεις από το ΤΕΕ ...

Σχολιασμός των παρεμβάσεων του ΤΕΕ στο Νομοσχέδιο περί αυθαιρέτων Θ. Βουδικλάρης Πολ. ΜηχανικόςΕιλικρινά, θα περίμενα ισχυρότερη παρέμβαση από τον Πρόεδρο και πιο συγκροτημένες απόψεις από το ΤΕΕ, σε ένα Νομοσχέδιο που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο όριο προχειρότητας και άγνοιας της πραγματικότητας, τουλάχιστον όσον αφορά τους μηχανικούς. Ώστε το μόνο που έχει να πει το ΤΕΕ είναι να επαινέσει τη διαφάνεια και τον εξορθολογισμό των διαδικασιών (ποιων;) και την συμπερίληψη ζητημάτων που αποτελούν θέσεις (ποιες;) και προτάσεις (ποιες;) του ΤΕΕ; Το μόνο που έχει να ζητήσει είναι να μειωθούν τα πρόστιμα και να αυξηθούν οι δόσεις; Και πού είναι η Διοικούσα Επιτροπή που αποτελείται από ενεργούς μηχανικούς, μερικοί εκ των οποίων καυχώνται ότι είναι και «επαγγελματίες»; Οι αρμοδιότητες και το ενδιαφέρον τους είναι μόνο να διεκδικούν θέσεις και ταξείδια; Πού είναι η μόνιμη Επιτροπή Πολεοδομικών Εφαρμογών, πότε συσκέφθηκε, τι γνώμη σχημάτισε για το κατασκεύασμα του Υπουργείου, πότε την διετύπωσε, σε ποιον; Πώς πήρε ο Πρόεδρος την πρωτοβουλία να παρουσιάσει τις δικές του απόψεις ως απόψεις του ΤΕΕ, με ποιον συνεργάστηκε, τίνος τις απόψεις δέχθηκε, ποιες υποδείξεις; Ελέω τίνος διορίσθηκε απόλυτος άρχων; Είναι απαραίτητο (και θα ακολουθήσει ασφαλώς) να επισημανθούν όλα αυτά τα σημεία ασάφειας, άγνοιας και κινδύνων για τους μηχανικούς, που θα έπρεπε να έχουν διορθωθεί με παρέμβαση του ΤΕΕ. Η Διοίκηση του ΤΕΕ δεν επιτρέπεται να αγνοεί ότι η γενική ανεργία των μηχανικών τους εκθέτει σε πολύ σοβαρούς κινδύνους χορηγήσεως υπογραφής, απλώς και μόνο για να εισπράξουν οποιαδήποτε αμοιβή, για λόγους επιβιώσεως. Ο μηχανικός δεν πρέπει να γίνει ο «αγορανομικώς υπεύθυνος» κάθε παρανομίας και κάθε κερδοσκοπίας.
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.