Σχετικά με τον/την συγγραφέα

Γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα.

Από τα γυμνασιακά του χρόνια άρχισε να αρθρογραφεί σε μαθητικά περιοδικά, ενώ στα σπουδαστικά του χρόνια στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (σπούδασε Μηχανολόγος και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός) υπήρξε εκδότης της Σπουδαστικής Εφημερίδας «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ».

Πρωτοστάτησε σε φοιτητικούς αγώνες τόσο για θέματα κλαδικά όσο και γενικότερα για θέματα παιδείας και κοινωνίας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και βασικό στέλεχος φοιτητικών οργανώσεων, όπως η Ε.Ε.Ν. (Ελληνική Εταιρεία Νέων), η Φ.Π.Ε.Α. (Φοιτητική Πνευματική Εστία Αθηνών) κ.α.

Υπήρξε ελεύθερος συνεργάτης – αρθρογράφος σε ημερήσιες εφημερίδες της δεκαετίας του ’60. Πριν ακόμα ολοκληρώσει τις σπουδές του ως Μηχανικός κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο για την «Παραγωγή-Διανομή Ενέργειας».

Μέχρι τώρα έχει συγγράψει και εκδώσει 28 βιβλία τεχνικού περιεχομένου. Το δίτομο βιβλίο του «Θέρμανση & Κλιματισμός» (1300 σελίδες, Α4) χρησιμοποιείται ως επίσημο βοήθημα σε τέσσερα Ελληνικά Πανεπιστημιακά ιδρύματα και εφτά Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ίδρυσε τα περιοδικά «Τεχνικά», «Κατασκευαστής», «Ψυκτικός», «20/+35» και εξέδωσε για λογαριασμό άλλων ή αναμόρφωσε εκδοτικά, περισσότερες από 20 εφημερίδες και περιοδικά, τεχνικού και πολιτικού περιεχομένου.

Το 1982 υπήρξε συνιδρυτής και στη συνέχεια πρόεδρος του «Ελεύθερου Πολιτικού Εργαστηρίου», (πρώτη πρόεδρος η κα Βιργινία Τσουδερού), μια πολιτιστική μη κομματική οργάνωση.

Από το 1993 είναι μέλος της ΕΔΙΠΤ. Με πρόταση του αείμνηστου προέδρου Βλάση Σωκρατείδη εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας, θέση την οποία διατήρησε και μετά από έξι διαδοχικές εκλογές. Μετά την απώλεια του Βλάση Σωκρατείδη το Δ.Σ. παμψηφεί τον εξέλεξε Πρόεδρο της ΕΔΙΠΤ.