Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022
Στις όχθες του ποταµού Ayeyarwady, στην περιοχή Mandalay της Βιρµανίας (σήµερα Μιανµάρ) βρίσκεται η αρχαία πόλη Bagan. Από τον 9ο έως τον 13ο αιώνα η πόλη ήταν πολιτικό, οικονοµικό και πολιτιστικό κέντρο του Βασιλείου του Pagan. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας τους, µεταξύ 11ου και 13ου αιώνα, πολλοί πλούσιοι κυβερνήτες του Παγκάν διέταξαν να κατασκευαστούν χιλιάδες ναοί στις ατέλειωτες πεδιάδες του Bagan. Εκτιµάται ότι κάποτε υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή πάνω από 10.000 βουδιστικοί ναοί, παγόδες και µοναστήρια από τους οποίους σήµερα σώζονται περίπου 2.200. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται κρυµµένοι µέσα στην πυκνή βλάστηση, ενώ χιλιάδες επισκέπτες έρχονται εδώ όλες τις εποχές του έτους για να προσκυνήσουν αλλά και για να θαυµάσουν το µοναδικό τοπίο.
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.