Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022
Βεζούβιος και ΠομπηίαH έκρηξη του Βεζουβίου το 79 μΧ κατέστρεψε την Πομπηία, το Ερκουλάνουμ και τις Σταβίες. Aποψη της μεγάλης έκρηξης του Βεζούβιου από το λιμάνι της Νάπολης το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου 1767. Από το βιβλίο Campi Phlegraei (Πεδία της Φωτιάς) του Sir William Hamilton, εικονογραφημένο από τον Pietro Fabris (1776 - 1779). Ο Βεζούβιος σε "νάρκη" στο βάθος της πεδιάδας Ο κρατήρας του Βεζουβίου Ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας και στο βάθος ο Βεζούβιος 'Αποψη του εσωτερικού του κρατήρα του Βεζούβιου, όπως ήταν πριν από τη μεγάλη έκρηξη του 1767. Campi Phlegraei Ο κρατήρας του Βεζούβιου σε πρωτότυπο σχέδιο του 1756. Campi Phlegraei. Νυχτερινή άποψη της ροής της λάβας που ξεχύθηκε από το Βεζούβιο προς τη μεσαιωνική πόλη Resina στις 11 Μαΐου του 1771. Campi Phlegraei. Μία έκρηξη του Βεζούβιου που ξεκίνησε στις 23 Δεκεμβρίου του 1760 και έληξε στις 5η του Γενάρη του1761, σε σχέδιο που έφτιαξε επί τόπου ο Pietro Fabris , όταν η έκρηξη ήταν σε πλήρη ισχύ. Campi Phlegraei. Ευρήματα από τις ανασκαφές στο Ερκουλάνουμ (Ηράκλειο). Campi Phlegraei. H ανακάλυψη του ναού της Ίσιδας στην Πομπηία. Campi Phlegraei. Αριστ., η μεγάλη έκρηξη του Βεζούβιου το βράδυ της Κυριακής 8 Αυγούστου του 1779. Δεξ., η έκρηξη της Δευτέρας 9 Αυγούστου του 1779. Campi Phlegraei. Καρτ ποστάλ Η έκρηξη του Βεζούβιου, έργο του γάλλου ζωγράφου Pierre-Jacques Volai re (1769), o οποίος ήταν παρών στη Νάπολη όταν ξύπνησε το ηφαίστειο. Καρτ ποστάλ Καρτ ποστάλ Καρτ ποστάλ Κάτοικος της Πομπηίας παγιδευμένος στη λάβα Από την έκθεση Life and death in Pompeii and Herculaneum στο British Museum. Πετρωμένος σκύλος στην Πομπηία από την έκρηξη του Βεζούβιου Καρτ ποστάλ Η Villa dei Misteri ('Επαυλη των Μυστηρίων) στην Πομπηία. Η αίθουσα με τη μεγάλη τοιχογραφία. Καρτ ποστάλ Delcampe. Οι "χορεύτριες" του Ερκουλάνουμ. Καρτ ποστάλ Delcampe. Η έκρηξη του Απριλίου του 1906. Ο ναός του Απόλλωνα, σήμερα Το μέγαρο της Ευμαχείας Πλακόστρωτος δρόμος της Πομπηίας O αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.