Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022
Το τραίνο Glacier Express συνδέει απ' ευθείας τα ορεινά τουριστικά κέντρα του St. Moritz και Zermatt στις Ελβετικές Αλπεις. Το διαχειρίζεται η κοινοπραξία των εταιρειών Matterhorn Gotthard Bahn (MGB) και Rhaetian Railway (RhB). Σε αρκετό µήκος η γραµµή διέρχεται από την Περιοχή Παγκόσµιας Φυσικής Κληρονοµιάς (World Heritage Site) Albula / Bernina και είναι γνωστή ως Rhaetian Railway. Tο τραίνο, παρ' όλο που ονοµάζεται express, κάθε άλλο παρά γρήγορο είναι. Αντίθετα έχει την φήµη του βραδύτερου express στον κόσµο. Λόγω του ότι το St. Moritz και το Zermatt είναι γνωστά και µε τα ονόµατα των βουνών επί των οποίων ευρίσκονται, αναφέρεται συχνά ότι το Glacier Express συνδέει το Piz Bernina µε το Matterhorn. Τα δροµολόγια του Glacier Express ξεκίνησαν το 1930, από τις σιδηροδροµικές εταιρείες Brig– Visp–Zermatt Bahn (BVZ), Furka Oberalp Bahn και RhB. Η διαδροµή διαρκεί 7½ ώρες και περιλαµβάνει διέλευση από 291 γέφυρες, 91 σήραγγες, καθώς και από το πέρασµα Oberalp Pass σε υψόµετρο 2.033 m. Ολόκληρη η γραµµή είναι µετρική (στενή γραµµή, µε απόσταση σιδηροτροχιών 1,00 m) και σε αρκετο µήκος υπάρχουν οδοντώσεις (rackand-pinion system) λόγω των µεγάλων µηκοτοµικών κλίσεων της χάραξης. Τα βαγόνια του τραίνου είναι σύγχρονης τεχνολογίας, προσφέρουν σηµαντικές ανέσεις και εξασφαλίζουν πανοραµική θέα του Αλπικού τοπίου. Πολιτική των εταιρειών που διαχειρίζονται την γραµµή είναι η συνεχής βελτίωση των παρεχοµένων υπηρεσιών: "Μόνο το καλύτερο είναι αρκετά καλό για τους επιβάτες µας". Το ρεστωράν και το µπαρ του τραίνου είναι ονοµαστά για την ποιότητά τους. Το τραίνο διαθέτει αυτόµατο σύστηµα ξενάγησης µέσω ακουστικών σε αρκετές γλώσσες, το οποίο παρέχει στους επιβάτες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την περιοχή από την οποία διέρχεται την στιγµή εκείνη το τραίνο. Η διαδροµή µε το Glacier Express αποτελεί µοναδική εµπειρία στο επιβλητικό περιβάλλον των Αλπεων και ως εκ τούτου είναι περιζήτητη: οι επιβάτες ξεπερνούν τις 250.000 ετησίως!
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.