Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023
Βουδικλάρης Θ. (Πολ. Μηχ.)

Βουδικλάρης Θ. (Πολ. Μηχ.)

Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, 1959. Μελετητής Δημοσίων και Ιδιωτικών Εργων.

Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΠΜΕ από το 1986 μέχρι το 1993.

Πρόεδρος της Αντιπροσωπίας του ΤΕΕ από το 1991 μέχρι το 1994.

Γενικός Διευθυντής στην Δημόσια Επιχείρηση Ανεγέρσεως Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ ) από το 1989 μέχρι το 1994.

Επί κεφαλής της Υπηρεσίας κατασκευής κτιριακού συγκροτήματος Ιδρύματος Ιατρο-Βιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), από 1997 μέχρι 2001

Τεχνικός Σύμβουλος στις εργασίες κατασκευής του Νέου Μουσείου Ακρόπολης από 12/2004 μέχρι 05/2006.

Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομίας κατασκευών (ΙΟΚ) από ΙΑΝ. 2006 μέχρι ΑΥΓ. 2010.

Συμμετοχή σε επιτροπές ΤΕΕ, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΠΑΝ. Βασικός ομιλητής σε μεγάλο αριθμό ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων. Συγγραφέας τεχνικών κειμένων και άρθρων.

Δημοσιεύσεις (1 έως 11 από 141)
Όταν σου λέω «μανδαρίνοι» …να κρύβεσαι
Ανάρτηση10 Απριλίου 2012
Τελευταία τροποποίηση28 Νοεμβρίου 2019

''... ο απλός πολίτης αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο που εκπαιδεύεται μια ζωή να διυλίζει τον κώνωπα, ώστε να είναι ικανός, την κατάλληλη στιγμή, να καταπιεί την κάμηλον. Και να αναπτύσσει εις το έπακρον το καταπληκτικό ταλέντο, να είναι υπεύθυνος - απαραίτητος για κάθε ενέργεια (πρέπει να περάσει από τα χέρια του) και ανεύθυνος για το τελικό (κακό) αποτέλεσμα ... ''

Μια προσπάθεια απόδοσης της εικόνας, την ατμόσφαιρας της ημέρας, και της εθνικής ανάτασης και ομοψυχίας που γεννήθηκε εκείνο το πρωί, όταν ανακοινώθηκε η επίθεση της Ιταλίας εναντίον της Ελλάδος.

Το λογότυπο της εκδότριας τράπεζας του Αφγανιστάν, βασίζεται στην όψη νομίσματος με αναγραφές στην Ελληνική, του Ευκρατίδη Α΄ του Μέγάλου, βασιλιά της Βακτρίας περί τα μέσα του 2ου π.Χ. αιώνος!

Έχοντας σπουδάσει στο ΕΜΠ, το ΜΙΤ και το Caltech, διατέλεσε σύμβουλος της NASA για τα συστήματα υποστήριξης ζωής των αστροναυτών της αποστολής Απόλλων 13, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Διοικητής του Ευαγγελισμού, συγγραφέας κλπ.

Χειρόγραφες σημειώσεις του Θ. Βουδικλάρη για την στατική διερεύνηση δοκού εδραζόμενης επί ελαστικής βάσεως, από την προ υπολογιστών εποχή ...

Για το Μέρος Α των σημειώσεων: ανάγνωση στο link: http://bit.ly/2WQatQ6 και download στο link: http://bit.ly/2YrGfn6

Δοκός επί ελαστικής βάσεως - Μέρος Α: απειρομήκεις και ημιαπειρομήκεις δοκοί
Ανάρτηση18 Ιουνίου 2019
Τελευταία τροποποίηση28 Ιουλίου 2019

Χειρόγραφες σημειώσεις για την στατική διερεύνηση δοκού εδραζόμενης επί ελαστικής βάσεως, από την προ υπολογιστών εποχή ...

Μια ενδιαφέρουσα, αλλά μη ευρέως γνωστή πτυχή του θαυμαστού κόσμου των αριθμών

28 Οκτωβρίου 1940
Ανάρτηση26 Οκτωβρίου 2014
Τελευταία τροποποίηση27 Νοεμβρίου 2017

" ... Θα αρκεσθώ σε ένα στοιχειώδες ιστορικό, απηλλαγμένο (όσο μπορώ) από την πολιτική τόσο εκείνης της εποχής όσο και της σημερινής. Θα προσπαθήσω να αποδώσω το πνεύμα της εποχής και της ημέρας, όχι να καταγράψω μάχες, πολεμικές νίκες, θριάμβους και κατακτήσεις. "

Αρχιμήδης: ο μέγας μηχανικός και εφευρέτης
Ανάρτηση02 Αυγούστου 2011
Τελευταία τροποποίηση29 Οκτωβρίου 2016

Ο Αρχιμήδης ήταν ασφαλώς μια μεγαλοφυΐα, ένα από τα δυνατώτερα μυαλά που έχουν περάσει από τη γη. Ένα πολυσύνθετο ταλέντο μαθηματικού, φυσικού, αστρονόμου και μηχανικού, τις επινοήσεις του οποίου εξακολουθούμε μέχρι σήμερα να ανακαλύπτουμε, αλλά και να χρησιμοποιούμε.

Το παλίμψηστο του Αρχιμήδη
Ανάρτηση20 Ιουλίου 2011
Τελευταία τροποποίηση29 Οκτωβρίου 2016

Παλίμψηστο, από τις λέξεις πάλιν+ψάω (= αποξέω, αποτρίβω), είναι αρχαίος πάπυρος ή περγαμηνή, στoν οποίο σβήστηκε με κάποιον τρόπο το κείμενο που ήταν γραμμένο επάνω του, για να γραφτεί στην επιφάνειά του κάποιο άλλο, συνήθως κατά την εγκάρσια διεύθυνση.

ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 15