Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023
Λυρούδιας Eυάγγελος (Δρ Αρχ. Μηχ.)

Λυρούδιας Eυάγγελος (Δρ Αρχ. Μηχ.)Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, 1981. Διδακτορικό στο ΕΜΠ το έτος 1989. Πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ.

Δημοσιεύσεις (1 έως 11 από 30)

Παρουσίαση της εκδήλωσης και των προτάσεων για την ανάπλαση του δυτικού παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης που βραβεύθηκαν στον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών "ArXellence 2" που διοργανώθηκε από την εταιρεία ALUMIL.

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ευαγγ. Λυρούδια στο τοπικό περιοδικό Οδός Διονύσου

Το Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε. επικύρωσε τα αποτελέσματα του Ανοιχτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού "Ανασχεδιασμός υπάρχοντος κτιρίου σε Αρχαιολογικό Θεματικό Μουσείο Πειραιά και Ανάπλαση χερσαίας περιοχής του ΟΛΠ σε κοινόχρηστο υπαίθριο χώρο και σε πάρκο με κλειστό χώρο στάθμευσης κάτωθεν αυτού".

Παρουσιάζονται οι προτάσεις που απέσπασαν το 1ο, το 2ο και το 3ο βραβείο.

Σχεδιασμός και πολιτική
Ανάρτηση27 Απριλίου 2012

Στο κείμενο που ακολουθεί καταγράφονται οι απόψεις των μελών συμβουλευτικής επιτροπής που συνέστησε το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ για την αξιολόγηση προγραμμάτων που υπεβλήθησαν μετά από πρόσκληση που απηύθυνε το Πρυτανικό Συμβούλιο προς τους Αρχιτέκτονες, Μέλη ΔΕΠ του Α.Π.Θ.

Η επιτροπή δεν προέβη  σε κριτική και ιεράρχηση των προτάσεων που παρουσιάστηκαν.  Το πόρισμά της αποτελεί συμβουλευτική καταγραφή παρατηρήσεων, που σχετίζονται τόσο με την αρχιτεκτονική πρακτική όσο και με την πρόσκληση στην οποία ανταποκρινόμενοι οι “διαγωνιζόμενοι” συμμετείχαν, προκειμένου να συμβάλουν στην δημιουργική προσπάθεια την οποία εκλήθησαν να ενισχύσουν.

Η εφαρμογή της νομοθεσίας “εξ ορισμού”, οφείλει να δημιουργεί δίκαιο. Η πολεοδομική νομοθεσία που περιγράφει την οικιστική πολιτική και προδιαγράφει την οικιστική εξέλιξη, επηρεάζει κατά σημαντικό ποσοστό την αξία της γης, καθώς και την τελική εικόνα των κτιρίων και των οικιστικών συνόλων ...

Σιγή ασυρμάτου
Ανάρτηση05 Μαρτίου 2012

“Τώρα με χειρουργεί η αλλήθωρη νεολαία, μια τσογλανοπαρέα, που κάνει κριτική”

Αναδημοσίευση από το περιοδικό ΤΕΧΝΙΚΑ (http://www.tekdotiki.gr)


Αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί
Ανάρτηση18 Ιανουαρίου 2012

Ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, σηματοδοτεί μια πρόθεση ανάδειξης της αρχιτεκτονικής δημιουργίας σαν κύριο εργαλείο από πλευράς κράτους για τη διαχείριση και την επίλυση σύγχρονων και καίριων προβλημάτων, στρατηγική απόφαση που απαιτεί θάρρος, ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Η σκοπιά στο παγκάκι
Ανάρτηση01 Νοεμβρίου 2011
Το ΠΕΤΡΑΧΗΛΙ …και τα ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
Ανάρτηση15 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν είναι η νομιμοποίηση των υφισταμενων παρανομιών το θέμα. Είναι ο ασχεδίαστος οικοδομικός όγκος, που θα προκύψει από την άφεση, χωρίς το απαραίτητο πηδάλιο.

ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 3