Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Σάββατο, 01 Απριλίου 2023
Εφραιμίδης Χ. (Ομοτ. Καθηγητής ΕΜΠ)

Εφραιμίδης Χ. (Ομοτ. Καθηγητής ΕΜΠ)

Σπουδές:

Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ (1953),

Μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία του Ε.Μ.Π., χορηγία Αθανασιάδη Μποδοσάκη, στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ανοβέρου, Dr.- Eng. του ίδιου Πανεπιστημίου, πρόσθετες μεταπτυχιακές σπουδές το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Άαχεν με υποτροφία του Ε.Μ.Π., χορηγία Σταύρου Νιάρχου.

Εργάστηκε στην Εταιρία Τσιμέντων Ηρακλής ΑΓΕΤ ως Μηχανικός Παραγωγής, στην τεχνική εταιρία ΤΑΝΤΕΞ, στη μελέτη και εγκατάσταση των πρώτων ταινιοδρόμων στα υπαίθρια ορυχεία Πτολεμαΐδας, στην Εταιρία ΕΔΟΚ ΕΤΕΡ ως Μηχανικός οργανώσεως Εργοταξίων και στη Κοινοπραξία ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ στο Χρονικό και Οικονομικό Προγραμματισμό των έργων.

Εξελέγη Μόνιμος Έκτακτος Καθηγητής Ε.Μ.Π. και στη συνέχεια Τακτικός Καθηγητής του Ε.Μ.Π.

Διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής του Τομέα Προγραμματισμού και Διαχείρισης ΤεχνικώνΈργων, του οποίου υπήρξε ιδρυτής και Κοσμήτωρ της Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Μετά την συνταξιοδότησή του έλαβε τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή Ε.Μ.Π.

Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος πολλών σεμιναρίων εντός και εκτός Ελλάδος (Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Πλοέστι Ρουμανίας, Τεχνικό Πανεπιστήμιο Τιράνων, Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μαύρης Θάλασσας Τραπεζούντας).

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές πραγματείες σε θέματα προγραμματισμού και κοστολόγησης έργων.

Έχει συγγράψει δύο συγγράμματα «Δομικές Μηχανές» και «Διαχείριση Κατασκευών».

Από το 2001 διδάσκει στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Ε.Μ.Π. - Ο.Π.Α. «Διοίκηση Επιχειρήσεων», ΜΒΑ, και «Σχεδιασμός και Κατασκευή Υπογείων Έργων».

Ηλεκτρονική διεύθυνση: acro.ntua@gmail.com

Δημοσιεύσεις (1 έως 9 από 9)
Λειτουργική Ανάλυση: Αντικειμενικός προσδιορισμός χρόνου και κόστους
Ανάρτηση28 Οκτωβρίου 2012
Τελευταία τροποποίηση17 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση του εκλιπόντος καθηγητή στο 3ο Συνέδριο της ΙΔΙΠ-ΠΥ με θέμα "Η Συμβολή της Οργάνωσης στην Διαχείριση της Κρίσης" (Αθήνα, Δεκέμβριος 2009)

Παρουσίαση του εκλιπόντος καθηγητή στο 3ο Ελληνικό Συνέδριο Σκυροδέματος (Χίος, 1977)

Το πρόβλημα της παραγωγής αδρανών υλικών, τέτοιων ώστε να ανταποκρίνο­νται στις τεχνικές προδιαγραφές, διατυπώνεται ως εξής:

Ζητείται η κατάλληλη τεχνική και οικονομική λύση για την εκλογή και τον συνδυασμό των μηχανημάτων παραγωγής, έτσι ώστε όλο το υλικό που τροφοδοτείται στο συγκρότημα, να μετατρέπεται σε χρησιμοποιήσιμο  προϊόν, σύμφωνα με την προδιαγραφή, και με το ελάχιστο ποσοστό παιπάλης.

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί και στο περιοδικό ΛΑΤΟΜΕΙΟ & Χωματουργικά Μηχανήματα: http://www.latomiomagazine.gr

Αντικειμενικός υπολογισμός κόστους τεχνικών έργων
Ανάρτηση29 Απριλίου 2011
Τελευταία τροποποίηση15 Μαίου 2011

Συμβολή στο πρόβλημα της αντικειμενικής κοστολογήσεως των έργων για την σύνταξη της προσφοράς, και στη συνέχεια τον έλεγχο της χρονικής και οικονομικής προόδου του έργου. Ο όρος "αντικειμενικός υπολογισμός" αναφέρεται στην ανάλυση του κόστους με βάση επιστημονικά κριτήρια και / ή καθιερωμένα ιστορικά στοιχεία.

Αναδημοσίευση από το περιοδικό ΤΕΧΝΙΚΑ (http://www.tekdotiki.gr)

Με την εισαγωγή των νέων μεθόδων υψηλής τεχνολογίας στην κατασκευαστική διαμόρφωση των δομικών μηχανών και των συγχρόνων απαιτήσεων ως προς την τήρηση του χρονικού και οικονομικού προγραμματισμού, θεωρείται ότι η σημερινή μόρφωση των χειριστών και συντηρητών δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Αναδημοσίευση από το περιοδικό ΤΕΧΝΙΚΑ (http://www.tekdotiki.gr)

Ανάλυση γραμμών παραγωγής αδρανών και παρουσίαση των συγχρόνων τεχνολογικών εξελίξεων
Υπόγεια Λατομεία Αδρανών Υλικών
Ανάρτηση02 Νοεμβρίου 2010