Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023
Βλάχος Γ. (Δρ. Αρχιτ. Μηχ.)

Βλάχος Γ. (Δρ. Αρχιτ. Μηχ.)

Aρχιτέκτων Mηχανικός του ΕΜΠ (1978).

Mεταπτυχιακές σπουδές στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών των Παρισίων (Ecole Nationale des Ponts et Chaussées), με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης και του Ιδρύματος Ωνάση, στον τομέα της οικοδομικής και της προηγμένης τεχνολογίας των κτιρίων (1981-1987)

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου " Pierre et Marie Curie " Παρισίων (Paris IV), (1987) στις Επιστήμες και Τεχνικές  Κτιρίου.  

Εντεταλμένος Αναπληρωτής Καθηγητής Οικοδομικής και Αρχιτεκτονικών Σχεδιάσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Καθηγητής Οικοδομικής στην Σχολή Τεχνικής Εκπαιδεύσεως Αξιωματικών  Μηχανικού (ΣΤΕΑΜ)

Διδάσκων Αρχιτεκτονικών και Οικοδομικών Σχεδιάσεων στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ  (ανήκει στο μόνιμο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του ΕΜΠ)                                                                                                                                                                                      

Έχει συγγράψει και παρουσιάσει εργασίες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια,  διεθνείς εκθέσεις τεχνολογικού περιεχομένου και τεχνολογικά περιοδικά, με αρκετές διεθνείς ετεροαναφορές επ’ αυτών.

Το διδακτικό του έργο εστιάζει στην προώθηση - εφαρμογή και στην Ελλάδα του σχεδιασμού των κτιρίων με την λογική των απαιτήσεων και των επιδόσεων.

Δημοσιεύσεις (1 έως 3 από 3)
Απαιτήσεις και επιδόσεις στις κατασκευές
Ανάρτηση02 Νοεμβρίου 2010
Τελευταία τροποποίηση01 Ιουνίου 2011

Η υιοθέτηση της προσέγγισης των απαιτήσεων και επιδόσεων των κατασκευών στην Χώρα  και η ένταξή της στην εκπαιδευτική διαδικασία των Μηχανικών, όπως έχουν κάνει οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, θα οδηγήσει, αναμφισβήτητα, στην συστηματοποίηση της γνώσης και τον καθορισμό σαφών και ορθολογικών κριτηρίων σχεδιασμού των κτιρίων και των λοιπών έργων.

O καθ. G. Blachère (1914-2011), με την θεωρία του για τις «απαιτήσεις» και τις «επιδόσεις» έχει συμβάλει καθοριστικά στην συστηματικοποίηση της κατασκευαστικής διαδικασίας των κτιρίων σε γαλλικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και την προώθηση της Κοινοτικής Οδηγίας 89/106.