Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Σάββατο, 01 Απριλίου 2023
Καλύβας Γεώργιος (Πολ. Μηχ.)

Καλύβας Γεώργιος (Πολ. Μηχ.)

Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, 1949.

Εργάσθηκε στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (1949-1951), στην κατασκευή του αεροδρομίου Μαριτσών Ρόδου με την ΑΤΕ ΔΟΜΙΚΗ (1951-1952), στην Τεχνική Υπηρεσία της Κτηματικής Τράπεζας (1952-193) και ως Μελετητής Κτιριακών Εργων στο πρώην Βελγικό Κογκό (1953-1959).

Συνεργάσθηκε σε Δημόσια Εργα με την ΑΤΕ ΔΟΜΙΚΗ (1959-1964) και ακόμη εργάσθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (1964-1969) και στην Τεχνική Υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (1969-1985).

Ως ελέυθερος επαγγελματίας εργάσθηκε από το 1985, μέχρι της συνταξιοδότησής του από το ΤΣΜΕΔΕ με κύρια απασχόληση:

- στην Ομάδα Τεχνικής Διοίκησης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

- ως Εισηγητής σε επιμορφωτικά σεμινάρια Μηχανικών στο ΕΛΚΕΠΑ, ΤΕΕ, ΚΑΠΑ, με σύνολο 640 ωρών εισηγήσεων

- με την σύνταξη Τεχνικών Προδιαγραφών Οικοδομικών Εργων στο  πλαίσιο της ανάπτυξης των ΠΕΤΕΠ από το ΙΟΚ, ως επί κεφαλής της αντίστοιχης Ομάδας Εργασίας

- ως άμισθος σύμβουλος του ΙΟΚ επί θεμάτων Τεχνικών Προδιαγραφών κατά την περίοδο 2006-2009 (μετά την παράδοση των ΠΕΤΕΠ)

Εχει συγγράψει τα βιβλία «Παθολογία Στοιχείων Κελύφους Κτιρίου» (εκδόθηκε) και «Στοιχεία Ξυλίνων Φερουσών Κατασκευών» (υπό έκδοση).

Νεώτερο βιβλίο του με τίτλο ‘’Ανθρώπινες απαιτήσεις για μιά υγιεινή κατοίκηση’’ βρίσεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Συνεχίζει την συγγραφή Τεχνικών Προδιαγραφών (νέα σειρα ΠΕΤΕΠ), οι οποίες παρουσιάζονται από την ιστοσελίδα www.e-archimedes.gr    

Δημοσιεύσεις (1 έως 11 από 32)

Θα ήταν σκόπιμο να επιχειρήσετε να λύσετε μόνοι σας τις ασκήσεις, με βάση τις οδηγίες που παρέχονται στην αρχή του κειμένου, χωρίς να πάτε απ' ευθείας στο "λυσάρι".

Αναφορα στα βασικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για να παρεμποδίζεται η δημιουργία αποικιών ακάρεων και να περιορίζονται οι συγκεντρώσεις των αλλεργιογόνων τους στο περιβάλλον.

Πρόκειται για έναν από τους κυριότερους χημικούς ρύπους των εσωτερικών χώρων. Αποδεσμεύεται από τα διάφορα οικοδομικά υλικά, (κυρίως των τελειωμάτων), προσκολλάται στις πορώδεις επιφάνειες (έπιπλα, υφάσματα, ταπετσαρίες) και αποδεσμεύεται εκ νέου, ανάλογα με τη θερμοκρασία και την σχετική υγρασία του εσωτερικού χώρου.

Τα διάφορα χημικά προϊόντα συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στην ρύπανση του εσωτερικού αέρα των κατοικιών, αποδεσμευόμενα από τα οικοδομικά υλικά, τα έπιπλα και τα υλικά συντήρησης, επισκευής, διακόσμησης, υγιεινής και καθαρισμού.

Τζάκια ανοικτής εστίας
Ανάρτηση23 Νοεμβρίου 2015

Μορφολογία - Διαστασολόγηση - Κατασκευαστικές διατάξεις, για βέλτιστη λειτουργία και θερμογόνο απόδοση

" ... Στο εσωτερικό περιβάλλον των κτιρίων, πολλά οικοδομικά υλικά, κυρίως αυτά των τελειωμάτων, αποδεσμεύουν πλήθος από οργανικές πτητικές ενώσεις ..."

Σύνδεση πολλαπλών τζακιών σε κοινό καπναγωγό
Ανάρτηση27 Μαίου 2015
Τελευταία τροποποίηση15 Νοεμβρίου 2015

Παρουσίαση των βλαβών που επιφέρουν στην ξυλεία οι μύκητες και τα ξυλοφάγα έντομα και των μεθόδων πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

Το ραδόνιο, ραδιενεργό, φυσικής προέλευσης αέριο, μπορεί να συσσωρευθεί μέσα στα κτίρια. Γενικά, η παρουσία του στα κτίρια αποτελεί ένα από τα βασικότερα κριτήρια χαρακτηρισμού της ποιότητας του εσωτερικού αέρα ως κακής.

Συνθήκες ανάπτυξης - επιπτώσεις στην υγεία - μέτρα αποφυγής

ΈναρξηΠροηγούμενο1234ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 4