Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Μια ιστορική αναδρομη των εξελίξεων που διαμόρφωσαν βαθμιαία την σύγχονη τεχνολογία του σκυροδέματος (συλλογή χαρακτηριστικών εικόνων με σχετικές επεξηγήσεις)

Array ( [0] => Array ( [0] => scribd id=386973744 key=key-s1QANzc28xcQ2XUWcADV mode=slideshow ) [1] => Array ( [0] => 386973744 ) [2] => Array ( [0] => key-s1QANzc28xcQ2XUWcADV ) [3] => Array ( [0] => mode=slideshow ) [4] => Array ( [0] => slideshow ))
Έχουν δημοσιευτεί 2 σχόλιαΜετάβαση στην αρχή του άρθρου
25 Αυγούστου 2018

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !
Μαζί όμως με αυτό πολύ καλή θα ήταν και η παρουσίαση της εξέλιξης του οπλισμού του σκυροδέματος.
Δηλαδή πώς, με ποία αιτία και πότε φθάσαμε από την απλή τοποθέτηση σιδηρών ράβδων στο σκυρόδεμα στην σύνδεση τους με τους συνδετήρες, με τον οπλισμό διάτμησης κ.α.  

Δημήτριος Κοτσώνης, Πολ. Μηχ.

25 Αυγούστου 2018

ΕΞΟΧΟ ΑΡΘΡΟ! Ίσως η καλύτερη παρουσίαση σου, τουλάχιστον στο χώρο της τεχνολογίας σκυροδέματος.

Όλα αυτά θα έπρεπε να διδάσκονται στο ΕΜΠ και στα αλλα ΑΕΙ. Είναι πολύ μεγάλης σημασίας να είναι γνωστή η εξέλιξη της παραγωγής σκυροδέματος, όπως επίσης ότι υπάρχουν γέφυρες από σκυρόδεμα, ήδη ηλικίας άνω των 100-110 ετών, που βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία ... διότι υπήρχε σωστό workmanship & design.

Μελέτη σημαίνει "συλλογίζομαι ένα θέμα = το σκέφτομαι = το ΜΕΛΕΤΑΩΩΩΩΩ". Δεν σημαίνει ότι φτιάχνω ένα τεύχος π.χ. 100 σελίδων και 20 σχέδια και γεμίζω ένα κουτί πάχους 10 εκατοστών ...

...και κατ' αρχήν, οφείλω να ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ το ΥΛΙΚΟ σκυρόδεμα και ιδαιτέρως το οπλισμενο σκυρόδεμα που είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ οργανισμός , δεν είναι απλώς "ΦΕΡΩΝ οργανισμός. Είναι ζωντανός οργανισμός που στις "φλέβες του", στα τριχοειδή του δηλαδή -που είναι γεμάτα νερό-, κυκλοφορούν "μικρόβια", δηλαδή χλωριόντα, θεικά, διοξείδιο του άνθρακα, οξυγόνο, που μαζί με το νερό μεταφέρονται στους χάλυβες οπλισμού και τους διαβρώνουν, ιδιαίτερα μάλιστα στους τένοντες (strands) της προέντασης ...

Νικος Μαρσέλλος, Πολ. Μηχ. ΕΜΠ (1973)

Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.