Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

Η αστεία πλευρά των συγχρόνων οικονομικών όρων που χρησιμοποιούν οι ειδικοί!

Μαθήµατα σύγχρονης Οικονοµικής … από µια ληστεία στην Κίνα! Kατά τη διάρκεια µιας ένοπλης ληστείας στην πόλη Γουανγκτσού στην Κίνα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες: -Μην κινηθείτε, τα λεφτά ανήκουν στο Κράτος! Η ζωή σας όµως ανήκει σε σας!!!Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα. Αυτή η µέθοδος ονοµάζεται: "MIND CHANGING CONCEPT" Ελληνιστί: "ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑ∆ΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ" Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι µε τα εκατοµµύρια που έκλεψαν, ο µικρός αδερφός, µε πτυχίο Master στα Οικονοµικά, λέει στο µεγάλο αδερφό, απόφοιτο δηµοτικού: -Έλα να µετρήσουµε τα χρήµατα που αρπάξαµε.Ο µεγάλος αδελφός του ∆ηµοτικού του λέει: -Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήµατα και θα κάνουµε ώρες να τα µετρήσουµε. Το βράδυ στις ειδήσεις που θα ανακοινώσουν τη ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσό που εκλάπη! Αυτή η συµπεριφορά ονοµάζεται "EXPERIENCE", ΕΜΠΕΙΡΙΑ, και είναι σαφέστατα χρησιµότερη στις µέρες µας από τα πτυχία Master.Στην Τράπεζα, µετά τη ληστεία, ο ταµίας φωνάζει στο ∆ιευθυντή να καλέσει την αστυνοµία. Ο πτυχιούχος ∆ιευθυντής όµως του λέει: -Μην τηλεφωνήσεις ακόµα! Ευκαιρία είναι, κοντά στα 20 εκατοµµύρια που µας έκλεψαν, να πάρουµε άλλα 10 εµείς, συν τα 70 που έχουµε ήδη καταχραστεί, να πούµε ότι µας έκλεψαν 100! Αυτή η µέθοδος στα Πανεπιστήµια ονοµάζεται: "SWIM WITH THE TIDE" Ελληνιστί σε παράφραση: "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ∆ΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ"Ο ταµίας λέει: -Μακάρι δηλαδή να 'χουµε µια ληστεία κάθε µήνα! Αυτό λέγεται: "ΚΙLLING BOREDOM" του λέει ο ∆ιευθυντής. Ελληνιστί σε παράφραση σηµαίνει: "Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ∆ΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ"Το βράδυ, στις ειδήσεις ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσό των 100 εκατοµµυρίων. Οι καηµένοι οι ληστές µετρούσαν και ξαναµετρούσαν, αλλά το ποσό που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατοµµύρια. Θυµωµένος λοιπόν ο ένας ληστής λέει: -Ρισκάραµε τις ζωές µας για 20 εκατοµµύρια, ενώ ο ∆ιευθυντής µε το πάτηµα ενός κουµπιού καθάρισε 80 εκατοµµύρια! Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο επικερδές και ακίνδυνο να είσαι ∆ιευθυντής Τράπεζας παρά ληστής!Αυτό λέγεται: "KNOWLEDGE IS WORTH AS MUCH AS GOLD!" Ελληνιστί: "Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ!" Ο ∆ιευθυντής ήταν πολύ χαρούµενος, που µε τη ληστεία κάλυψε τις καταχρήσεις του. Αυτό λέγεται: "SEIZING THE OPPORTUINITY and DARING TO TAKE RISKS!" Ελληνιστί σηµαίνει: "ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΡΙΣΚΟ!"
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.