Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020

Τα Datastickies, οι νέες mini αποθηκευτικές μονάδες, μοιάζουν με τα γνωστά σε όλους αυτοκόλλητα Post-it και θα μπορούν να μεταφέρουν αρχεία μόλις ο χρήστης τα κολλήσει επάνω στην ειδική προς τούτο επιφάνεια του υπολογιστή ODTS (Optical Data Transfer Surface: Επιφάνεια Μεταφοράς Οπτικών Δεδομένων).

Παρελθόν τα USB flash; Eρχονται τα... Datastickies! Post-it με χωρητικότητα 32GB Κάποτε υπήρχαν οι δισκέτες, μετά ήρθαν τα CD και τα DVD. Στη συνέχεια περάσαμε στα USB flash και πλέον φαίνεται πως πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου για να… τα αποχαιρετίσουμε και να περάσουν πια κι αυτά στην ιστορία! Η μεταφορά δεδομένων από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο γίνεται ακόμη πιο εύκολη και απλή με τη βοήθεια των DatastickiesTM. Τα Datastickies, οι νέες mini αποθηκευτικές μονάδες, μοιάζουν με τα γνωστά σε όλους αυτοκόλλητα Post-it και θα μπορούν να μεταφέρουν αρχεία μόλις ο χρήστης τα κολλήσει επάνω στην ειδική προς τούτο επιφάνεια του υπολογιστή ODTS (Optical Data Transfer Surface: Επιφάνεια Μεταφοράς Οπτικών Δεδομένων). Επιφάνεια ODTS θα μπορούν να διαθέτουν όλες οι «έξυπνες» συσκευές (κινητά, ΜΡ3 players κλπ). Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται microchips από γραφένιο, ενώ η χωρητικότητά τους θα φτάνει μέχρι και τα 32GB (!). επιφάνεια επαφήςάνω προστατευτική επίστρωση σττοιβάδα γραφενίου κάτω προστατευτικό υπόστρωμαεπιφάνεια πρόσφυσης με αγώγιμο συγκολλητικόΤο γραφένιο είναι ένα επαναστατικό νέο υλικό αποτελούμενο άτομα άνθρακα διατεταγμένα σε πυκνό κάνναβο (μονοστρωματικό matrix πάχους ... ενός ατόμου). Οι δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων των "φύλλων" γραφενίου είναι τεράστιες.Η τεχνολογία των Datastickies βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των δοκιμών, όμως οι δημιουργοί τους ελπίζουν ότι πλησιάζει σύντομα η μέρα που θα αντικαταστήσουν τα USB drives. Η νέα αυτή εφεύρεση οφείλεται στην Aditi Singh, ειδική στον βιομηχανικό σχεδιασμό και τον καθηγητή Parag Anand από το Νέο Δελχί της Ινδίας. Οι δυνατότητες που ανοίγονται με το νέο σύστημα αποθήκευσης είναι εκπληκτικές.Τα Datastickies θα μπορούν ακόμη να κολλούνται το ένα επάνω στο άλλο, αυξάνοντας κατακόρυφα την χωρητικότητα. Οι επινοητές του νέου επαναστατικού συστήματος αποθήκευσης δεδομένων κ'ερδισαν το διεθνές βραβείο σχεδιασμού reddot 2013Εν αναμονή λοιπόν της εμφανίσεώς τους στην αγορά και, βεβαίως, της τιμής τόσο των Datastickies, όσο και του ODTS.
Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.