Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022

Επισημάνσεις του ΕΛΟΤ με αφορμή δελτίο τύπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με το οποίο ανακοινώθηκε η προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα των δομικών υλικών.

Αναρτήθηκε στην ισοσελίδα του ΕΛΟΕ στις 14.09.12:  http://www.elot.gr/1088_ELL_HTML.aspx

Έχουν δημοσιευτεί 2 σχόλιαΜετάβαση στην αρχή του άρθρου
22 Σεπτεμβρίου 2012

Η νομοθεσία που είναι υποχρεωμένοι οι Έλληνες πολίτες και οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είναι γραμμένη στα Ελληνικά. Ότι είναι ξενόγλωσσο, δεν έχουμε καμία υποχρέωση να το εφαρμόσουμε.
Χωρίς υπογραφή
-------------------------------------

18 Σεπτεμβρίου 2012

Το πρόβλημα προκύπτει από την απουσία εκπροσώπου του ΕΛΟΤ στις συνεδριάσεις της CEN κατά την συζήτηση των Σχεδίων Προτύπων στο εξωτερικό , οπότε "τυφλά" ψηφίζαμε το τελικό Σχέδιο εδώ.

Η τσιμεντοβιομηχανία πολλές φορές είχε στείλει με έξοδά της τον εθνικό εκπρόσωπο στην CEN/TC/104 (Concrete). Εξ όσων γνωρίζω είχε προσφερθεί να καλύψει και τα έξοδα μετάφρασης των Προτύπων του χώρου του σκυροδέματος (ΕΝ 206-1, ΕΝ 12350, ΕΝ 12390, ΕΝ 993 κλπ), συνολικα περιπου 400 σελιδες.
Το κόστος μετάφρασης δεν είναι απαγορευτικό, περίπου 35-50 € η σελίδα (από πληροφορίες).

Όσο για την Ιπτάμενη Τέφρα, στο ΦΕΚ 551 Β / 18.04.2007, δημοσιεύθηκε η Εθνική Τεχνική Προδιαγραφή "Ελληνικές Ιπτάμενες Τέφρες" (έχει αναρτηθεί και στο e-archimedes: www.e-archimedes.gr/component/k2/item/69-).

Με το θέμα ασχολούμεθα από το 1990, το ΤΕΕ έκανε ειδική συνεδρία το 2003 στο Συνέδριο Σκυροδέματος στην Κω, άρα δεν ασχολούμεθα τα τελευταία μόνον χρόνια, αλλά πάνω απο 15, ιδιαίτερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (καθ. κ. Ιωάννα Παπαγιάννη), ενώ εκτενείς αναφορές και παρουσιάσεις έχουν γίνει και στα Συνεδρια της ΕΒΙΠΑΡ!

Νίκος Μαρσέλλος
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.