Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020
Δρακούλης Ροδόλφος (Διπλ. Μηχαν. Μηχ/κός, MSc RWTH Aachen)

Δρακούλης Ροδόλφος (Διπλ. Μηχαν. Μηχ/κός, MSc RWTH Aachen)

Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Rheinische Westfälische Technische Hochschule Aachen, MSc Mechanical Engineering RWTH Aachen, Δίπλωμα Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημίου Σορβόννης

Σύμβουλος Διοίκησης διαφόρων εταιρειών, Σύμβουλος σε έργα πιστοποιήσεων προϊόντων για σήμανση CE

Από το 1980 μέχρι σήμερα έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος βιομηχανικών εταιρειών μηχανολογικών δραστηριοτήρων και παραγωγής δομικών Προϊόντων: KOΥΠΑΣ ΑΕ, ΠΥΡΚΑΛ ΑΕ, ΒΙΟΚΑΤ ΑΒΕΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΑΕ, ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΑΕ, YTONG ΠΟΡΟΜΠΕΤΟΝ ΑΕΒΕ, ΕΡΜΗΣ - ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΤΖΑΝΟΥ ΑΒΕΕ, ΚΡΙΘΑΡΗΣ ΑΕΒΤΕ, ΜΙΝΥΕΣ ΑΤΕ, BAUMIT HELLAS Α.Ε.

Αξιολογητής του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) και Εμπειρογνώμων του ΕΣΥΔ (σκυρόδεμα, τσιμέντο, κονιάματα, αδρανή, ασφαλτικά, τούβλα).

Εισηγητής σε σεμινάρια του ΙΕΚΕΜ/ΤΕΕ, Συντονιστής μελετών του ΣΕΒ/Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας και του Ινστ. Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και εκπρόσωπος του ΤΕΕ σε 2 Συμβούλια Πιστοποίησης της Bureau Veritas.

Μέλος (εκπρ. ΣΕΒ) της Τεχνικής Επιτροπής ΕΛΟΤ/ΤΕ 33 "Δομικά υλικά και Στοιχεία" και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (πρόσφατη επανεκλογή, Μάϊος 2014, για 8η διετία)

Εχει διατελέσει επιμελητής της Συντ. Επιτρ. του έτους 2010 του ΤΕΕ (Εποπτεία Αγοράς Δομικών Προϊόντων), Μέλος της Μόνιμης Επιτρ. Τυποποίησης, Πιστοποίησης και Διαχείρισης Ποιότητας του ΤΕΕ,

Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου για τη Τυποποίηση (2009), Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δομικών Υλικών του ΤΕΕ (2008), Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής (εκπρ. ΣΕΒ) της Οδηγίας 89/106 της ΕΕ «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία του Ευρωπαϊκού δικαίου για τις Τεχνικές Προδιαγραφές των Δομικών Προϊόντων και τη σήμανση CE (2004-2013) κλπ

Εισηγητής σε διάφορα σεμινάρια με θέματα : Διαχείριση Κατασκευαστικών Έργων, Συμβάσεις, Διοίκηση Έργων, Διαφωνίες - Προβλήματα - Συγκρούσεις και η Διαχείρισή τους, Σύγχρονες Θεωρίες Διοίκησης, Επιλογή Προσωπικού, Κίνητρα, Επικοινωνία κλπ και προσκεκλημένος ομιλητής σε πλήθος Συνεδρίων, Ημερίδων, Εκδηλώσεων.

Δημοσιεύσεις (1 έως 11 από 12)

Άρθρο του κ. Ροδόλφου Δρακούλη, Μηχαν. Μηχ., επιστημονικού συνεργάτη του ΚΕΦίΜ (www.kefim.org)

Στο Σουλτανάτο του Ομάν
Ανάρτηση27 Μαρτίου 2015
Στο Σουλτανάτο του Ομάν Φωτογραφίες από το Μουσκάτ και την Νίζβα
Τι μπορεί να κάνουν τα ποδήλατα και τα παπάκια!

Φωτογραφίες από το Βιετνάμ και την Καμπότζη του ταξιδευτή Ροδόλφου Δρακούλη

Παρουσιάσεις εισηγήσεων στο 1ο Εθνικό Συνέδριο Ποιότητας, με επισημάνσεις σχετικά με την πιστοποίηση της παραγωγής και τα οφέλη από την συνεχή και ορθή εποπτεία της αγοράς.

Ανάλυση των διατάξεων των σχετικών Ευρωπαϊκών Προτύπων για την διαπίστωση της υποχρεωτικότητας ή μη προς τούτο.

Εκρηξη θερμοπίδακα στην Ισλανδία, βήμα προς βήμα
Ανάρτηση07 Αυγούστου 2014
Τελευταία τροποποίηση30 Σεπτεμβρίου 2014

Οι θερμοπίδακες είναι ένα είδος θερμών πηγών που περιοδικά "εκρήγνυνται" και εκτοξεύουν στήλες θερμού νερού, γι΄ αυτό και αποκαλούνται και "διαλείπουσες θέρμες". Οι θερμοπίδακες ονομάζονται και γκέιζερ, από την ονομασία του μεγαλύτερου θερμοπίδακα στην Ισλανδία που ερμηνεύεται ως "λυσσαλέος". Ήταν γνωστοί στους αρχαίους Έλληνες, ο Στράβων αναφέρει τέτοιους στη Σικελία, που λέγονταν "δέλλοι".

Φωτογράφηση: Ροδόλφος Δρακούλης

Γεωθερμία και Τυποποίηση
Ανάρτηση27 Ιουλίου 2014
Τελευταία τροποποίηση30 Σεπτεμβρίου 2014

Παρουσίαση σε εκδήλωση του ΤΕΕ των κ.κ. Μ. Φυτίκα, Ομότιμου καθηγητή ΑΠΘ, Ν. Ανδρίτσου, ΧΜ, Αναπλ. Καθ. Τμ.. Μηχ/γων Μηχ/κών Παν. Θεσσαλίας και Ρ. Δρακούλη, ΜΜ, Συμβούλου Επιχειρήσεων. Εισηγητής ο κ. Ροδ. Δρακούλης

Δήλωση Επιδόσεων (DoP) και Σήμανση CΕ: Ερωτήσεις - Απαντήσεις για τους χρήστες
Ανάρτηση22 Ιουλίου 2014
Τελευταία τροποποίηση30 Σεπτεμβρίου 2014


Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τα Προϊόντα Δομικών Κατασκευών
Ανάρτηση03 Ιουνίου 2014
Τελευταία τροποποίηση30 Σεπτεμβρίου 2014

Παρουσίαση σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) στα Χανιά στις 5 Ιουλίου 2013.

Δίνεται έμφαση στις διατάξεις του Κανονισμού 305/2011 που αντικατέστησε την Οδηγία 89/106.

Πραγματικότητα και προοπτικές της Ελληνικής βιομηχανίας δομικών υλικών
Ανάρτηση20 Οκτωβρίου 2013
Τελευταία τροποποίηση30 Σεπτεμβρίου 2014

Αποσπάσματα από εισηγήσεις σε συνέδρια του 2008.

Η σημερινή εικόνα του κλάδου είναι σαφώς χειρότερη από ότι θα μπορούσε να εκτιμηθεί το 2008, ενώ τα δομικά και θεσμικά προβλήματα παραμένουν.

ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 2