Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Τρίτη, 30 Μαίου 2023
Δρακούλης Ροδόλφος (Διπλ. Μηχαν. Μηχ/κός, MSc RWTH Aachen)

Δρακούλης Ροδόλφος (Διπλ. Μηχαν. Μηχ/κός, MSc RWTH Aachen)

MSc Mechanical Engineering Rheinische Westfälische Technische Hochschule Aachen, Δίπλωμα Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημίου Σορβόννης.

Ειδικός Εμπειρογνώμων σε θέματα ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας του υποχρεωτικού τομέα, αδειοδοτήσεων και ελέγχου της αγοράς.

Σύμβουλος Διοίκησης διαφόρων εταιρειών.

Από το 1980 μέχρι σήμερα έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος βιομηχανικών εταιρειών μηχανολογικών δραστηριοτήρων και παραγωγής Δομικών Προϊόντων: KOΥΠΑΣ ΑΕ, ΠΥΡΚΑΛ ΑΕ, ΒΙΟΚΑΤ ΑΒΕΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΑΕ, ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΑΕ, YTONG ΠΟΡΟΜΠΕΤΟΝ ΑΕΒΕ, ΕΡΜΗΣ - ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΤΖΑΝΟΥ ΑΒΕΕ, ΚΡΙΘΑΡΗΣ ΑΕΒΤΕ, ΜΙΝΥΕΣ ΑΤΕ.

Αξιολογητής και Εμπειρογνώμων του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) σε διάφορα πεδία διαπίστευσης όπως π.χ. Δομικά Προϊόντα, Σύστημα Διαχείρισης κατά της Δωροδοκίας (ISO 37001), Διαλειτουργικότητα Σιδηροδρομικών Δικτύων (Υποδομή) κ.ά.

Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) από το 2000, πρόσφατη επανεκλογή τον Ιούνιο 2020 για 11η διετία.

Μέλος (εκπρ. ΣΕΒ) της Τεχνικής Επιτροπής ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ 33 (Δομικά υλικά και Στοιχεία) από το 2002.

Μέλος (εκπρ. ΣΕΒ) της Τεχνικής Επιτροπής ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ 99 (Προδιαγραφές Τεχνικών Έργων) από τον Μάρτιο 2019.

Επιστημονικός συνεργάτης του think tank Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ).

Προσκεκλημένος ομιλητής σε πλήθος Συνεδρίων, Ημερίδων, Εκδηλώσεων.

Εισηγητής σε σεμινάρια του ΙΕΚΕΜ/ΤΕΕ, Συντονιστής μελετών του ΣΕΒ/Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας, του Ινστ. Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ) και εκπρόσωπος του ΤΕΕ σε 2 Συμβούλια Πιστοποίησης της Bureau Veritas.

Εχει διατελέσει επιμελητής της Συντ. Επιτρ. του έτους 2010 του ΤΕΕ (Εποπτεία Αγοράς Δομικών Προϊόντων), Μέλος της Μόνιμης Επιτρ. Τυποποίησης, Πιστοποίησης και Διαχείρισης Ποιότητας του ΤΕΕ, Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου για τη Τυποποίηση (2009), Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δομικών Υλικών του ΤΕΕ (2008), Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής (εκπρ. ΣΕΒ) της Οδηγίας 89/106 της ΕΕ «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία του Ευρωπαϊκού δικαίου για τις Τεχνικές Προδιαγραφές των Δομικών Προϊόντων και τη σήμανση CE (2004-2013) κλπ

Δημοσιεύσεις (1 έως 11 από 19)

" ... οι μεν σοβαροί παραγωγοί τηρούν τις επιδόσεις όπως αυτές αξιολογήθηκαν και μετρήθηκαν από το κοινοποιημένο εργαστήριο, οι δε μη συμμορφούμενοι με τις αρχικές επιδόσεις παράγουν κόλλες όχι απλά αμφισβητούμενης ποιότητας ... "

Άρθρο του κ. Ροδόλφου Δρακούλη, επιστημονικού συνεργάτη του ΚΕΦιΜ, που έχει δημοσιευτεί στις 21/08/21 στην ιστοσελίδα https://www.moneyreview.gr

Εάν πρόκειται για πιστοποιημένο βάσει ΕΤΑ σύστημα Σ.Ε.Θ., ΝΑΙ, αλλά αν πρόκειται για επιμέρους πιστοποιημένα υλικά και όχι σύστημα, είναι αμφίβολο ...

Πότε και πώς τα προβλεπόμενα από τα Πρότυπα hEN χαρακτηριστικά καθίστανται "ουσιώδη" και ποιος είναι ο ρόλος των Εθνικών Τεχνικών Προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) στην διασφάλιση της τους στα ενσωματούμενα στα έργα δομικά προϊόντα.

Απάντηση του κ. Ροδόλφου Δρακούλη σε σχόλιο ΑΓΝΩΣΤΟΥ στην ανάρτησή του με τίτλο "Θερμομονωτικά προϊόντα - Συνέχεια 1η" (στο link: https://bit.ly/3issz5S), η οποία αποτελεί συνέχεια προηγούνενης με τίτλο "Θερμομονωτικά δομικά προϊόντα" (στο link: https://bit.ly/2A2txVP) .

Θερμομονωτικά προϊόντα - Συνέχεια 1
Ανάρτηση11 Αυγούστου 2020

Παράνομα και παραπλανητικά πιστοποιητικά, ένα παράδειγμα παραβατικότητας.

Θερμομονωτικά δομικά προϊόντα
Ανάρτηση25 Ιουνίου 2020

Τύποι και χαρακτηριστικά ευρέως χρησιμοποιουμένων υλικών και σημεία προσοχής όσον αφορά την πιστοποίησή τους

Άρθρο του κ. Ροδόλφου Δρακούλη, Μηχαν. Μηχ., επιστημονικού συνεργάτη του ΚΕΦίΜ (www.kefim.org)

Στο Σουλτανάτο του Ομάν
Ανάρτηση27 Μαρτίου 2015
Στο Σουλτανάτο του Ομάν Φωτογραφίες από το Μουσκάτ και την Νίζβα
Τι μπορεί να κάνουν τα ποδήλατα και τα παπάκια!

Φωτογραφίες από το Βιετνάμ και την Καμπότζη του ταξιδευτή Ροδόλφου Δρακούλη

ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 2