Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Τα τεράστια φορτηγά "εκτός δρόμου", ωφέλιμου φορτίου άνω των 300 ton, αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία που διεθνώς αναφέρεται ως "Ultra Class". Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε ορυχεία και έχει επικρατήσει να ονομάζονται "haulers" (μεταφορείς), σε αντιδιαστολή με τα ντάμπερς που χρησιμοποιούνται στις μεγάλης κλίμακας χωματουργικές εργασίες, των οποίων το ωφέλιμο φορτίο δεν υπερβαίνει τους 80-100 ton. Τα "θηρία" της κατηγορίας Ultra καταναλώνουν έως και 8 lt diesel το λεπτό!

Έχει δημοσιευτεί 1 σχόλιοΜετάβαση στην αρχή του άρθρου
12 Οκτωβρίου 2016

Καταπληκτικό και πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

Μην ξεχνάς οτι εγώ ξεκίνησα να ασχολολούμαι πρώτα με "Δομικά Μηχανήματα" ELBA Mixer, ειμαι της γενιάς του CAT 769 B των 35 τόννων, του Berliet GBH 12 και του TEREX S24 που χρησιμοποιούσαν στο Φράγμα του Μόρνου για την μεταφορά των 35.000.000 m3 που απαιτούσε η κατασκευή του (1974-1975).

Μετά, λόγω της ενασχόλησής μου με τα συγκροτηματα παραγωγής σκυροδέματος (από την μεριά του μιξερ), έγινε η "εμπλοκή" μου με το υλικό γιατί προσπαθούσαμε να βγάλουμε σκυρόδεμα με χαμηλή τυπική απόκλιση (< 3,5 ΜΡa) και έτσι τελικά, με τις λήψεις δοκιμίων κλπ, κατέληξα να ασχολούμαι με το υλικό!

Μέγας "προδότης" το υλικό, έλεγε ο πατέρας μου, σε σχέση με το μηχανημα, που αν το συντηρείς και το χειρίζεσαι σωστά δεν σε εγκαταλείπει ποτέ!
Ενώ με ενα φορτίο βρώμικης άμμου ή με πλάκωμα σε νερό του σκυροδέματος στο Εργοτάξιο, η ποιότητα του σκυροδέματος πάει περίπατο!

Ν.Μαρσέλλος, Πολ. Μηχ.
---------------------------------------    

Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.